Hond Wobke ging er op oudjaarsavond vandoor, zo liep het af

2 januari om 18:18 • Aangepast 12 januari om 02:03
nl
2023 heeft voor het gezin van Irma van de Weijer uit Heeze een wel héél dramatisch staartje gekregen. Hun hond Wobke ging er op oudjaarsavond in paniek vandoor en was sindsdien spoorloos. De nachtmerrie van ieder baasje.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Wat nog begon als een gezellig avondje oud en nieuw vieren, draaide voor Irma zondag al snel uit op een drama. "We waren bij vrienden. Mijn man is op een gegeven moment naar huis gegaan om Wobke uit te laten. Toen hij de deur opendeed, schoot ze weg. Hij kon haar eerst nog terugroepen, maar toen er nog een knal volgde, ging ze ervandoor."

Dus kreeg Irma al snel een telefoontje. "Mijn man vertelde dat hij nog achter haar aan is gerend, maar ze was gewoon te snel. Ik ben meteen naar hem toe gereden om te helpen met zoeken." En ze waren niet de enigen. "De hele buurt heeft die avond geholpen met zoeken en ik heb snel een bericht op Facebook gezet. Die post werd bijna 300 keer gedeeld."

"Toen ik thuiskwam, zag ik dat ik een gemist telefoontje had."

Maar allemaal zonder succes. "De nacht van oud en nieuw hebben we geen oog dichtgedaan. We zijn thuis op de bank gaan zitten, in de hoop dat Wobke toch terug zou komen." Dat gebeurde niet en dus werd de zoektocht maandag hervat. "We hebben flyers opgehangen en er is zelfs met speurhonden naar haar gezocht. Die roken haar trouwens nog wel op de route die ze kent, maar blijkbaar is ze ergens toch van de bekende paden af gegaan."

Dat blijkt, want dinsdagochtend kwam er dan eindelijk goed nieuws. "We waren eerst nog aan het zoeken in de wijk verderop. Daar zouden mensen een loslopende hond hebben gezien. Maar geen Wobke te bekennen. Ik wilde het heel even laten rusten en later op de dag weer teruggaan. Maar toen ik thuiskwam, zag ik dat ik een telefoontje gemist had."

"Toen ik haar ophaalde, begon ze te piepen van blijdschap."

Een telefoontje vanuit Someren, om precies te zijn. Daar, zo'n 10 kilometer hemelsbreed verderop, zagen mensen een zwart-witte hond. Wandelaars uit Mierlo namen het dier mee naar huis en hoorden al snel dat er in Heeze een soortgelijke hond vermist werd. "Ze hebben me een foto gestuurd. Ik zag meteen dat het Wobke was en ben die kant op gereden met een bos bloemen. Ik ben die mensen meer dan dankbaar."

Zeker omdat Irma de hoop al bijna had laten varen. "Vanochtend hadden we zoiets: als we haar maar gewoon vinden. In wat voor staat dan ook." Van deze afloop, had ze eigenlijk al niet meer durven dromen. "Toen ik haar ophaalde, begon ze te piepen van blijdschap. Ze is weer thuis. Levend en gezond. En nu lekker uitrusten."

OOK INTERESSANT:

Lara ging ervandoor toen kinderen vuurwerk naar haar gooiden

Wobke ligt inmiddels weer warm thuis.
Wobke ligt inmiddels weer warm thuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!