Video

Enorme uitslaande brand bij autohandel: bedrijf verwoest door vlammenzee

3 januari om 05:44 • Aangepast 12 januari om 02:03
nl
Er heeft woensdagochtend vroeg een enorme uitslaande brand gewoed in een pand aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal. In het gebouw zaten meerdere bedrijven. Twee autohandelaren en een scooterbedrijf zijn vrijwel helemaal uitgebrand. Rond zes uur had de brandweer het vuur onder controle. Er was een tijd lang sprake van een enorme vlammenzee.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Niet alleen het pand zelf moet als verloren worden beschouwd. Ook meerdere auto's die binnen en buiten stonden, zijn door de brand verwoest. Volgens de veiligheidsregio gaat het om zo'n zeventig auto's.

De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende bedrijven op het industrieterrein. Ze was dan ook met veel menskracht en materieel aanwezig om het vuur te bestrijden. Zo werden onder meer vier blusvoertuigen en extra waterwagens ingezet.

Twee andere panden zijn beschadigd geraakt door de brand. Volgens de veiligheidsregio gaat het om roetschade en gesprongen ruiten. Stichting Salvage is ook bij die bedrijven aanwezig voor hulp bij de afhandeling van de brand.

Nablussen duurt nog wel even
Rond zes uur gaf de de veiligheidsregio aan dat de brandweer nog wel enkele uren bezig zou zijn met nablussen. Ook controleerden brandweerlieden op dat moment omliggende panden. Het nablussen was rond negen uur nog niet klaar.

Foto: Eva de Schipper.
Foto: Eva de Schipper.

Bij dat nablussen kan er, zoals ook eerder bij de brand, nog rook vrijkomen. Deze rook kan zich flink verspreiden doordat er nog veel wind staat. Het inademen van rook is ongezond. Het advies bleef daarom ook na zes uur nog om uit de rook te blijven en bij rookoverlast ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

Politie gaat onderzoek doen
De brand ontstond rond een uur of vier. Over de oorzaak is nog niks bekend. Dit zal door de politie worden onderzocht. Dat onderzoek kan waarschijnlijk rond half elf beginnen. De verwachting is dat het nablussen dan klaar is. In verband met het onderzoek door de politie is het terrein afgezet.

Voor zover bekend is er bij de brand niemand gewond geraakt.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De brand veranderde het autobedrijf in een autokerkhof

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!