Video

Flinke brand: kind naar ziekenhuis en huizen onbewoonbaar

6 januari om 06:32 • Aangepast 17 januari om 02:06
nl
Aan de Waalstraat in Den Bosch heeft vrijdagavond een flinke woningbrand gewoed. Het lijkt erop dat de brand aan de achterkant van het pand is uitgebroken en daarna de woning heeft bereikt. Zowel dit huis als dat van de buren is onbewoonbaar. Een kind van zes jaar ademde rook in en is naar een ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Toen de brand uitbrak waren er drie mensen binnen. Het ging om het kind van zes, zijn vader en zijn oma. Op advies van de politie is hij naar een huisartsenpost gebracht. De jongen hoefde slechts kort in het ziekenhuis te verblijven.

Een buurvrouw vertelde dat ze een flinke klap hoorde net voor de brand. Mogelijk is er opzet in het spel. Na de melding kwam de brandweer met meerdere voertuigen. Ook spoedden zich enkele politiewagens naar de Waalstraat. Agenten zetten de weg volledig af en richtten een zogeheten plaats delict in. Of er sprake is van brandstichting, wat de knal zou kunnen verklaren, is niet bekend. De politie is bezig met een onderzoek.

De melding van de brand kwam rond kwart voor tien 's avonds bij de alarmcentrale binnen. Het vuur trof eerst alleen een hoekwoning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!