Lara terecht nadat ze vluchtte voor vuurwerk: 'We gaan tracker kopen'

7 januari om 15:00 • Aangepast 17 januari om 02:05
nl
Met oudjaar was de jonge Australische herder Lara geschrokken van vuurwerk, ze rende weg en kwam niet meer terug. Een week lang zocht haar baasje Marie-Louise Vorstenbosch in haar woonplaats Sint-Oedenrode en omgeving naar het beestje, maar zonder resultaat. Tot vandaag.
Profielfoto van Mariëlle Bijlmakers
Geschreven door

Marie-Louise was zondagochtend al vroeg op pad na een telefoontje. "We kregen berichten binnen van mensen die Lara bij de A50 hadden gezien. Ze zou de snelweg zijn overgestoken. Maar toen wij er waren, was ze nergens te vinden", aldus Vorstenbosch.

Zo was het de afgelopen dagen al vaker gegaan. Mensen hielden de ogen goed open en lieten regelmatig weten als het beestje weer ergens was opgedoken, maar als Marie-Louise dan ging kijken, was Lara nergens meer te vinden.

Met oudjaar was Lara ontsnapt tijdens het uitlaten, toen kinderen vuurwerk naar haar gooiden. Later bleek ze wel terug naar huis te zijn gelopen, want haar bloed zat tegen de voordeur. Marie-Louise vreesde dat de hond misschien was aangereden, maar sindsdien ontbrak ieder spoor.

"Dus wij ernaartoe en ze is het!"

Zelfs speurhonden zijn ingezet om Lara te zoeken en veilig thuis te brengen, maar niks werkte zo goed als oplettende mensen die continu tips gaven over Lara. Zondagmiddag kwam eindelijk het verlossende telefoontje: "Ze stond bij mensen aan de Fitselsteeg bij het hek. Die mensen hebben haar binnengehaald en zijn op internet gaan zoeken. Daar vonden ze mijn oproep, dus wij ernaartoe en ze is het!"

"We gaan haar flink verwennen en een tracker kopen."

Haar baasje is superblij: "Onze zondag kan niet meer stuk. Ik ben zo blij dat we haar gevonden hebben voordat het zo koud wordt. We nemen haar mee naar huis, gaan haar eens flink verwennen en we gaan een tracker kopen", lacht Marie-Louise. "Dan kunnen we haar altijd weer terugvinden."

Met Lara gaat het naar omstandigheden goed. "Ze is wat magerder geworden en heeft wat beschadigingen aan haar pootjes, maar dat is normaal", aldus een dolgelukkig baasje.

De baasjes van Lara bedanken de vrijwilligers van het zoekteam Waar is onze Angel, AnimalCare Brabant en het speurhondenteam H-Dogs-H-Dogsearch uit Duizel voor het zoeken.

Dit vind je vast interessant:
Lara schrikt van vuurwerk en ontsnapt: 'Bloed zat aan de voordeur'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!