Vrachtwagen strandt in zinkgat, huizen en deel winkelcentrum zonder water

10 januari om 12:29 • Aangepast 19 januari om 02:06
nl
Een zinkgat bij de Molenhoekpassage in Rosmalen maakte woensdagochtend een abrupt einde aan de rit van een vrachtwagenchauffeur die groente en fruit rondbrengt. De bestelling van het groente- en fruitbedrijf is door een collega-chauffeur bezorgd. Door het zinkgat zitten zo’n dertig huizen en een deel van het naburige winkelcentrum zonder water.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De bestuurder is met de schrik vrijgekomen. De chauffeur van groente- en fruitleverancier Van Aarle uit Schijndel reed woensdagochtend vroeg op de hoek van de Slauerhoffstraat en de Felix Timmermanslaan toen de straat onder zijn vrachtauto wegzakte. Op foto’s is goed te zien hoe de vrachtauto daarna met zijn voorbumper in een gat in de weg terecht is gekomen.

“De chauffeur maakt het goed”, zegt Ilona van de Velde van het bedrijf. “Maar hij is wel geschrokken.” Hij kon zijn rit niet afmaken. De groenten en het fruit zijn vanochtend nog overgeladen in een andere vrachtauto. De bestelling is door een collega-chauffeur aan het winkelcentrum in Rosmalen gebracht. Het bedrijf maakt de schade aan de vrachtauto nog op.

"Reparatie waterleiding is lastiger vanwege de kou."

De straat is flink beschadigd. Het is onduidelijk hoe het zinkgat is ontstaan. Mogelijk komt dit door een lekkage van de waterleiding. Zo’n dertig woningen en een deel van het winkelcentrum zitten zonder water. Medewerkers van Brabant Water zijn aan het werk om de waterleiding te repareren, vertelt een woordvoerder. “Dat is lastiger vanwege de kou. We verwachten dat iedereen rond vier uur vanmiddag weer water heeft.”

OOK DE MOEITE WAARD:

Een expert legt uit hoe sinkholes ontstaan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!