Video

Hond Snoetje zit al 6 maanden in pension, maar z'n baasje haalt hem niet op

14 januari om 10:00 • Aangepast 1 februari om 02:05
nl
Afgelopen zomer mocht hond Snoetje een week logeren bij het dierenpension van Piet Tonies in Oss. Maar de tweejarige Australische herder werd nooit meer opgehaald door zijn baasjes en inmiddels zit hij er al een half jaar. "Ze nemen de telefoon niet op en per mail krijg ik steeds smoesjes te horen waarom ze de hond niet op kunnen halen", zegt de 72-jarige Piet somber.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Piet kent het stel wel. Ze brachten hun viervoeter al eerder naar hem toe voor een kort verblijf. "Er zijn toen nooit problemen geweest. Ze hebben steeds netjes betaald en hem gewoon opgehaald", vertelt hij.

"Als ik bel, nemen ze de telefoon niet op."

In juli kwamen ze opnieuw langs bij Dierenhotel Jaonenhoef, Deze keer met twee honden. "Ze hadden nog een labradorpup van een maand of vijf. Na een week kwamen ze het jonkie weer ophalen," vertelt Piet. "Ze vertelden dat hij gecastreerd moest worden en dat ze de andere hond daarom nog even bij mij lieten zodat het beestje rustig kon herstellen van de ingreep."

De pensionhouder vond het geen probleem en zocht er verder ook niets achter. Maar het stel kwam niet meer opdagen. "De vrouw stuurde me verschillende berichtjes met redenen waarom ze Snoetje niet konden komen halen. Dan moest ze werken, daarna waren de kinderen ziek, toen ging de auto kapot en daarna had haar partner de auto mee. En dat gaat al een half jaar zo. Als ik bel, nemen ze de telefoon niet op."

"De rekening is inmiddels opgelopen tot 2500 euro."

Ondertussen loopt de rekening voor het verblijf in het dierenpension steeds verder op. "Ik krijg nog 2500 euro van ze", zegt Piet. Hij kan er met zijn pet niet bij dat mensen op deze manier met hun huisdier omgaan. "Het is allesbehalve correct. Als je niet meer voor je hond wilt zorgen, dan zijn er wel andere manieren om een goed huis te vinden."

Piet runt zijn pension in Oss al 42 jaar. Het is volgens hem de zesde keer dat een hond op deze manier bij hem wordt afgedankt en dat de baasjes spoorloos zijn. En dat gebeurt ook bij andere dierenpensions, weet hij.

"Bij een kennis van me brachten ze ooit vijf herders. Ze zouden tien dagen blijven, maar na drie weken zaten ze er nog steeds. Toen is de pensionhouder naar het adres van die mensen gegaan om verhaal te halen. Maar het huis stond leeg. Er was niemand. Toen zat hij daar met vijf honden te kijken."

"Snoetje moet hoognodig eens naar de wasserette."

Met Snoetje gaat het goed. Hij vermaakt zich prima met de andere honden op het terrein. "Wel is hij behoorlijk vies en hij moet hoognodig eens naar de wasserette", zegt de pensionhouder lachend.

Er hebben zich al ruim veertig mensen gemeld die de hond met liefde een nieuw onderdak willen geven. Maar voorlopig zit Snoetje nog bij Piet. "Pas na een jaar vervalt het eigendomsrecht en dan kan hij herplaatst worden. Of de eigenaars moeten voor afstand tekenen."

De eigenaars van Snoetje kwamen hem nooit meer halen. (Foto: Eva de Schipper)
De eigenaars van Snoetje kwamen hem nooit meer halen. (Foto: Eva de Schipper)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!