Video

Jas van vermiste Yoran (16) gevonden in het water

13 januari om 09:24 • Aangepast 23 januari om 02:04
nl
De jas van de al wekenlang vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk is vrijdag in de rivier de Merwede gevonden. De zoekactie naar de jongen gaat zaterdagochtend verder. De toeloop van vrijwilligers is groter dan verwacht.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

De jas lag in de Merwede bij Papendrecht. De politie vond deze 'dankzij een tip' die ze vrijdagmiddag kreeg.

Er wordt zaterdag om tien uur weer gezocht naar de tiener uit Sleeuwijk. Namens het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) zegt een woordvoerster dat de toeloop van vrijwilligers zo groot is, dat de organisatie iets eerder is begonnen met inschrijven. Ze verwacht dat er in totaal rond de vijfhonderd mensen zullen meezoeken naar Yoran. Er staat dan ook een lange rij auto's.

Volgens de politie is de zoektocht 'nog altijd in volle gang'. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen zoekt zaterdag ook weer mee in en rondom het water. Het CPV zei woensdag al dat er vooral bij de oevers van de rivier wordt gekeken.

Yoran werd in de nacht van 24 december voor het laatst gezien bij jongerencentrum De Pomp in Almkerk. Een dag later werd zijn fiets aangetroffen op de Merwedebrug, zo'n 12 kilometer van De Pomp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!