Video

Brand op zolder van monumentaal huis uit 1895, vlammen sloegen uit raam

13 januari om 17:07 • Aangepast 1 februari om 02:04
nl
Bij een brand is een monumentaal woonhuis in het centrum van Helmond flink beschadigd. De vlammen sloegen zaterdag uit de ramen op zolder. Het huis aan de Kerkstraat-Zuid is rond 1895 gebouwd en is een gemeentelijk monument.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De eerste melding van de brand kwam iets na half vijf. Om voldoende slagkracht te hebben, schaalde de brandweer al snel op naar grote brand.

Er kwamen drie blusvoertuigen naar de brand om te blussen. Ook een hoogwerker rukte uit, zodat de brandweer van bovenaf bij het vuur kon komen. Een waterwagen bood korte tijd hulp met aanvoer van voldoende bluswater.

Ventilatie uitschakelen
De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning. Volgens een woordvoerder zijn er geen slachtoffers gevallen bij de brand. De brandweer doorzocht het huis om zeker te zijn dat er niemand meer binnen was. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Rond half zes meldde de brandweer dat de brand onder controle is. Wel wordt er nog nageblust. De brandweer adviseert omwonenden om deuren en ramen te sluiten en ventilatie uit te schakelen als er sprake is van overlast door rook of stank.

Het woonhuis werd rond 1895 gebouwd, oorspronkelijk zat in het pand ook een winkel. "Het pand is vooral van belang vanwege de sobere detaillering", aldus monumentenwerkgroep Helmond. Het pand staat op de hoek van Kerkstraat-Zuid en De Wiel.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!