Video

Vader vermiste Yoran bedankt voor hulp bij zoektocht: 'We zijn er stil van'

14 januari om 18:55 • Aangepast 23 januari om 02:04
nl
De vader van de vermiste Yoran Krol bedankt iedereen die zaterdag mee heeft geholpen bij het zoeken naar hun zoon. De zoekactie naar de 16-jarige jongen uit Sleeuwijk werd de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland. "We zijn er stil van", schrijft vader Daniel op social media. Yoran wordt sinds 24 december vermist.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De fiets van Yoran werd een dag na zijn vermissing gevonden op de Merwedebrug. Vrijdag vond de politie zijn jas in rivier de Merwede, dankzij een tip.

Het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) organiseerde de zoekactie. Zaterdagochtend om tien uur begon het zoeken in Sleeuwijk en dat ging door tot zonsondergang. Er werd gezocht binnen een straal van een kleine dertig kilometer rond Sleeuwijk.

"Het voelt onwerkelijk dat dit over onze situatie gaat."

In eerste instantie meldde het CPV dat 1500 mensen meehielpen met zoeken. Gedurende de dag groeide dat aantal naar 2500, waarmee het de grootste gecoördineerde zoekactie naar een vermist persoon ooit was in Nederland.

"En dat naar onze zoon Yoran. We zijn er stil van en het voelt onwerkelijk dat dit over onze situatie gaat", schrijft de ongeruste vader op social media. Ook bedankt hij iedereen die zich voor de zoekactie heeft ingezet.

"We hopen en bidden dat hij snel gevonden wordt."

"Alle mensen die zijn komen zoeken, Coördinatie Platform Vermissingen voor de organisatie, de politie voor de medewerking, vrijwilligers die voor koffie, thee en soep zorgden, de EHBO-post die spontaan werd geopend, restaurants, winkeliers en inwoners van Altena die voor extra soep zorgden en alle anderen die zich op wat voor manier dan ook ingezet hebben."

Ondanks alle inspanningen is de vermiste tiener niet gevonden. De politie blijft onderzoek doen. "We hopen en bidden dat hij snel gevonden wordt en dat iedereen alert blijft en mee blijft zoeken!", besluit vader Daniel zijn dankwoord.

De tante van Yoran bedankte tijdens de zoekactie van zaterdag ook iedereen die meehielp:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!