Video

Dode en zwaargewonde bij brand in huis in Eersel, vier aanhoudingen

15 januari om 16:57 • Aangepast 1 februari om 02:05
nl
Bij een brand in een huis aan de Voortseweg in Eersel is een man om het leven gekomen. Een tweede man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt verdacht van brandstichting. Ook twee andere mannen en een vrouw zijn aangehouden voor brandstichting. Volgens de politie werd het pand gekraakt.

De brand brak rond vier uur uit in het huis. De gewonde werd al snel naar de ambulance gebracht. De brandweer zocht toen nog naar het tweede slachtoffer. Die werd dood in het huis gevonden.

Alle betrokkenen zijn volwassen en bewoners van het kraakpand. De andere drie verdachten zijn ook naar het ziekenhuis gebracht en gecontroleerd, omdat ze mogelijk rook hebben ingeademd. De politie onderzoekt nog of de brand daadwerkelijk is aangestoken.

"Ze zijn een goede vriend kwijt."

Volgens buurvrouw Ine werd het pand sinds maart vorig jaar gekraakt. Ze is erg geschrokken van het nieuws. "De jongens waren altijd heel vriendelijk, we hadden er nooit last van. Dat iemand is overleden, is echt heel erg. Toen ik de brand zag, hoopte ik zo dat iedereen veilig buitenstond. Dit vind ik heel heftig", zegt ze.

De buurvrouw is verbaasd dat vier van de mannen zijn opgepakt voor brandstichting. "De jongens die er woonden, zijn vrienden van elkaar en helpen elkaar. Ze zijn nu een goede vriend kwijt, dat is heel erg sneu."

Foto: ANP.
Foto: ANP.
Foto: ANP.
Foto: ANP.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!