Video

Ruzie om meisje loopt uit de hand: scholier (14) in been gestoken

22 januari om 17:12 • Aangepast 31 januari om 02:04
nl
Bij het Dr. Knippenbergcollege in Helmond is maandagmiddag een vechtpartij tussen twee jongens uit de hand gelopen. Een van de jongens werd in zijn been gestoken. De verdachte nam de benen, maar werd rond zes uur aangehouden. Het gaat om een jongen van 14 uit Eindhoven. Schooldirecteur Jule Frantzen liet maandagavond weten dat de aanleiding vermoedelijk een ruzie om een meisje is.
Profielfoto van Lobke KapteijnsProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De ruzie tussen de twee was volgens haar op social media begonnen.

Eerder maandag gaf rector Emmeken van der Heijden al aan dat het slachtoffer een 15-jarige leerling van het Dr. Knippenbergcollege is: “Hij werd in het fietsenhok opgewacht door een jongen die niet op onze school zit.”

De jongen die in zijn been werd gestoken, werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer raakte lichtgewond, zo liet de politie weten. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij maandagavond weer naar huis.

Vertrouwenspersoon
Volgens Van der Heijden hebben zo'n zeven leerlingen van de school de steekpartij gezien: “Zij zijn erg geschrokken. We zetten daarom vertrouwenspersonen in bij wie ze hun verhaal kwijt kunnen.”

In een verklaring liet de schooldirecteur maandagavond weten het 'incident ten zeerste te betreuren'. Het heeft volgens haar 'een groot effect op het gevoel van veiligheid binnen de school'. De school zal dinsdag iets later open gaan. Om tien voor tien worden leerlingen dinsdag op school verwacht. Dan zal de ruzie die uitmondde in de steekpartij worden besproken tijdens de lessen. Ook is slachtofferhulp aanwezig op school.

De eerste melding van de steekpartij aan de Rembrandtlaan kwam rond half vijf. Meerdere politiewagens waren bij de school aanwezig, net als een ambulance. Bij de school werden maandagmiddag getuigen gehoord.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!