Liveblog

112-nieuws: waarschuwing voor harde windstoten • scooterrijder onderuit

23 januari om 18:50 • Aangepast 2 februari om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.39

Waarschuwing voor harde windstoten op woensdag

Rijkswaterstaat waarschuwt mensen die woensdag de weg opgaan om goed uit te kijken. Het verkeer kan ernstige hinder ondervinden van harde windstoten. Het advies luidt om je rijstijl aan de omstandigheden aan te passen. Enkele tips van Rijkswaterstaat:

  • Houd extra afstand tot je voorligger.
  • Houd rekening met (krachtige) windstoten. Door een windvlaag kan jouw auto, maar ook een ander voertuig, naar een andere rijstrook worden gedrukt.
  • Door windstoten kan er van alles op de weg waaien. Wees hier bedacht op, en ook op plotselinge remacties of uitwijkmanoeuvres van je voorligger.
  • Voertuigen met (lege) aanhanger, vrachtwagens zonder lading, caravans en motorrijders zijn extra kwetsbaar bij harde wind. Het kan verstandig zijn de reis uit te stellen.
  • Houd de weerberichten en verkeersinformatie in de gaten.
Er worden flinke windstoten verwacht (archieffoto: Ben Saanen).
Er worden flinke windstoten verwacht (archieffoto: Ben Saanen).
20.34

Chauffeur onder invloed van de weg gehaald

De politie heeft vanmiddag een automobilist (21) bij De Ketting in Vught van de weg gehaald. Tijdens een controle bleek de chauffeur onder invloed van soft- en harddrugs. In zijn jaszak troffen agenten op het politiebureau 29 zakjes cocaïne aan. Na de bloedafname werd hij ingesloten.

20.19

Scooterrijder raakt verkeersmarkering en valt

Een bestuurder van een scooter is vanavond gewond geraakt toen hij in Waalre een verkeersmarkering raakte. Dat gebeurde rond kwart voor zeven in de Willibrorduslaan. De bestuurder ging onderuit nadat een van de tassen van de scooter bleef haken achter de verkeersmarkering. Hierdoor belandde de scooterrijder met een flinke klap tegen de grond. De scooterrijder kon daarna met enige moeite zelf in de ambulance stappen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision
19.55

Bestuurlijke controle in loods in Landhorst

In Landhorst is een loods aan de De Quayweg het doelwit geweest van een bestuurlijke controle door medewerkers van de gemeente, politie en andere betrokken diensten. Bij de controle was ook een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer aanwezig. Er zijn volgens een woordvoerder van de politie enkele spullen aangetroffen die woensdag verder worden onderzocht.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
19.24

Gewonde bij ongeval in Wagenberg

Op de Wagenbergse baan in Wagenberg is vanavond bij de oprit naar de A59 een ongeval gebeurd met twee voertuigen. Daarbij raakte volgens een 112-correspondent een bestuurder gewond. Waarschijnlijk is een van beide voertuigen door rood gereden. Om de precieze toedracht vast te stellen doet de politie onderzoek. De Wagenbergse baan was bij de kruising tijdelijk afgesloten wegens bergingswerkzaamheden.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
15.30

Politie vindt 100 kilo zwaar vuurwerk in Mill

In het huis aan de Houtwolstraat in Mill waar de politie maandagavond binnenviel, is 100 kilo zwaar illegaal vuurwerk ontdekt. Daarnaast werden er meerdere wapens en een grote lading drugs in het huis gevonden. De 32-jarige bewoner is aanghouden.

Hier lees je meer over de inval

Foto: SK-Media / SQ Vision
Foto: SK-Media / SQ Vision
12.25

Botsing N65 in Vught

Een bestelbus is vanochtend kort voor twaalf uur op de N65 achter op een PostNL-vrachtwagen gebotst. Dit gebeurde voor een verkeerslicht bij de kruising Boslaan en Vijverbosweg in Vught. De inzittenden bleven ongedeerd. De voorkant van de bestelbus liep flinke schade op. Het voertuig moest worden afgevoerd. De vrachtwagen kon na de aanrijding op eigen kracht verder.

Het ongeluk gebeurde voor de verkeerslichten op de N65 bij Vught (foto: Bart Meesters).
Het ongeluk gebeurde voor de verkeerslichten op de N65 bij Vught (foto: Bart Meesters).
De voorkant van de bestelbus is aan gruzelementen (foto: Bart Meesters).
De voorkant van de bestelbus is aan gruzelementen (foto: Bart Meesters).
10.39

Geluidsoverlast in Rosmalen

Aan de Eikakkerhoeven in Rosmalen was afgelopen nacht en vanochtend flinke geluidsoverlast. De politie hoorde van iemand dat deze geluidsoverlast al sinds vier uur 's nachts bezig was. Agenten kregen met heel veel moeite contact met de overlastgevende bewoner. Hij kreeg een proces-verbaal. Agenten hebben zijn geluidsinstallatie in beslag genomen.

10.36

Automobilisten bekeurd in Leende

Vijf automobilisten zijn vanochtend bekeurd omdat ze in Leende en omgeving tegen het verkeer in reden op een eenrichtingsweg. De politie besloot te controleren na klachten van buurtbewoners.

10.31

Terrein en gebouwen in Hulten gesloten

Burgemeester Derk Alssema heeft besloten een terrein aan de Broekdijk in Hulten en alle gebouwen op dit terrein twaalf maanden te sluiten. Op 30 november 2023 ontdekte de politie daar een groot drugslaboratorium. Er werden vier mensen aangehouden. Het is vanaf nu verboden het terrein te gebruiken en de gebouwen binnen te gaan tot 23 januari 2025. Zo hoopt de gemeente een eind te maken aan de drugsoverlast in deze omgeving.

Lees hier de details.

09.53

Ongeluk op N279

De N279 van Den Bosch richting Roermond werd vanochtend een tijd lang afgesloten bij de aansluiting met de A50, bij Veghel. Dit gebeurde na een ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Dit leidde tot een kleine file voor Veghel. De vertraging bleef beperkt tot tien minuten. Een bestuurder is ter controle in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

09.10

Boa bedreigd en beledigd

Een 60-jarige man heeft gistermiddag een opsporingsambtenaar (boa) bedreigd en beledigd in winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel. De man veroorzaakt overlaste in een supermarkt. Hij werd gevraagd de winkel te verlaten, maar dit weigerde hij waarna de boa hem vastpakte en wilde aanhouden. De man verzette zich en bedreigde de ambtenaar. De politie werd gewaarschuwd en nam hem mee naar het politiebureau.

08.40

Boom breekt af en belandt tegen gebouw en op vrachtwagen

Een deel van een boom is afgelopen nacht op een gebouw en een vrachtwagen van kwekerij De Lindenborg terechtgekomen aan de Sprundelsebaan in Breda. Of de harde wind van gisteren hierbij een rol speelde, is niet duidelijk. De brandweer kwam met meerdere voertuigen naar de Sprundelsebaan om het afgebroken deel van de boom weg te halen. Omdat de boom in de buurt van een gasleiding viel, werd ook netbeheerder Enexis opgeroepen, maar er is geen sprake van een gaslek.

De brandweer verwijdert het afgebroken deel van de boom in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De brandweer verwijdert het afgebroken deel van de boom in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
08.29

Kapotte vrachtwagen op A50

Vanwege een kapotte vrachtwagen moest het verkeer op de A50 van Eindhoven richting Oss vanochtend enige tijd rekening houden met een halfuur vertraging voor Veghel-Noord. Er ontstond een acht kilometer lange file vanaf Son.

08.04

Ongeluk op A73

De linkerrijstrook van de A73 van Maasbracht richting Nijmegen was vanochtend enige tijd afgesloten na een ongeluk bij Cuijk. De afsluiting leidde rond acht uur tot een acht kilometer lange file vanaf knooppunt Rijkevoort, goed voor een klein uur vertraging. Om halfnegen werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven en nam de file snel af in lengte.

07.31

Grote stroomstoring in Roosendaal

Inwoners van Roosendaal hadden vanaf halfacht vanochtend korte tijd te maken met een stroomstoring. Mensen in 77 postcodegebieden werden getroffen, meldde Enexis. Om negen uur was het probleem verholpen.

Duizend huishoudens in Roosendaal werden getroffen door de stroomstoring (afbeelding: Enexis).
Duizend huishoudens in Roosendaal werden getroffen door de stroomstoring (afbeelding: Enexis).
07.13

Wisselstoring op het spoor

Tussen Den Bosch en Tilburg reden van zeven uur tot kwart over tien vanochtend geen Intercity's vanwege een wisselstoring. Tussen Den Bosch en Geldermalsen reden om dezelfde reden geen Sprinters. Hier rijden de treinen sinds halfelf weer volgens schema.

07.00

Ongeluk op A27

De linkerrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem was vanochtend vroeg enige tijd afgesloten bij Nieuwendijk na een ongeluk waarbij twee auto's betrokken waren. De afsluiting leidde rond kwart voor zeven vanochtend tot een tien kilometer lange file vanaf knooppunt Hooipolder. De vertraging bedroeg op dat moment meer dan een halfuur. Om kwart over zeven 's ochtends werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
06.57

Ongeluk op A17

De rechterrijstrook van de A17 van Roosendaal richting Dordrecht was vanochtend vroeg enige tijd afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Noordhoek. De afsluiting leidde rond kwart voor zeven tot een vier kilometer lange file vanaf Oudenbosch, goed voor meer dan twintig minuten vertraging. Om kwart over zeven 's ochtends werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

05.22

Scooterrijder stapelt fout op fout

Een scooterrijder is afgelopen nacht aangehouden in Helmond na het negeren van rode verkeerslichten. Toen agenten de bestuurder stopten, kwamen ze erachter dat die een net verlopen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek de scooterrijder onder invloed te zijn van cocaïne en amfetamine.

De scooterrijder viel de agenten op omdat die verschillende rode verkeerslichten negeerde (foto: Instagram politie Helmond).
De scooterrijder viel de agenten op omdat die verschillende rode verkeerslichten negeerde (foto: Instagram politie Helmond).
23.10

Auto op trap in Vught

Een automobilist kwam gisteravond met zijn auto vast te staan op een trappetje bij het parkeerterrein van het Van der Valk Hotel aan de Bosscheweg in Vught. Agenten die de auto daar zagen staan, keken vreemd op. Toen ze nagingen wat daar gebeurd was, kregen ze te horen dat de bestuurder een afslag te vroeg had genomen. Daardoor kwam de auto op de trap terecht.

De bestuurder had een afslag te vroeg genomen (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
De bestuurder had een afslag te vroeg genomen (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
De auto kwam vast te staan op een trappetje bij het parkeerterrein van Van der Valk in Vught (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
De auto kwam vast te staan op een trappetje bij het parkeerterrein van Van der Valk in Vught (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
00.03

Medewerker benzinepomp bedreigd en beroofd

Een medewerker van een benzinepomp in de Burgemeester Mollaan in Waalre is rond tien uur gisteravond overvallen en bedreigd met een wapen. Toen ze de buit hadden, gingen de overvallers er snel vandoor.

Lees hier de details.

De politie onderzoekt de overval in Waalre (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De politie onderzoekt de overval in Waalre (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
22.55

Man die fietser aanreed, meldt zich

De bestuurder van een voertuig, die gisteren aan het eind van de middag op de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode een fietser 919) aanreed en daarna doorreed, heeft zich gisteravond laat bij de politie gemeld. Hij zou gereden hebben in een wit bedrijfsbusje met een Nederlandse kentekenplaat. Op de plek van het ongeluk werd een deel van de bumper gevonden.

Lees hier de details.

Foto: Politie Meierijstad via Instagram.
Foto: Politie Meierijstad via Instagram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!