Gedrag van Theo Maassen onderzocht door de VPRO

24 januari om 15:00 • Aangepast 2 februari om 02:01
nl
Omroep VPRO heeft onderzoek gedaan naar mogelijk ongepast en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer door de Eindhovense cabaretier en presentator Theo Maassen. De 57-jarige Maassen presenteert het programma Zomergasten voor de VPRO. De omroep heeft geen 'ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen' geconstateerd.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

"In het voorjaar van 2023 kreeg de VPRO lucht van een kwestie die zich zou hebben afgespeeld in de privésfeer van Theo Maassen", zegt de woordvoerster van de omroep. Zij verwijst naar onthullingen over huiselijk geweld in roddelblad Privé en De Telegraaf, die woensdag naar buiten zijn gekomen.

"Dat was aanleiding om als werkgever na te gaan of er ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen hebben plaatsgevonden in onze werkrelatie met hem, recent maar ook in het verleden. Dit is niet geconstateerd. Er zijn ook geen klachten of meldingen bij ons bekend", zegt ze.

Privéleven
De woordvoerster meldt verder dat de VPRO geen onderzoek naar het privéleven van Maassen heeft gedaan. "Er is wel gesproken met direct betrokkenen, maar de VPRO doet hier gezien de privésfeer geen mededelingen over. Alles overwegend heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Maassen als presentator van het tv-programma Zomergasten af te halen."

In het artikel in De Telegraaf wordt gesproken over verschillende gewelddadige voorvallen in de privésfeer. Onder anderen zijn partner en een ex-partner 'zouden daarbij verwondingen hebben opgelopen, tot een gebroken neus aan toe'. Tijdschrift Privé zou in het bezit zijn van uitgebreid appcontact tussen de vrouw en minnares van Maassen, waarin ook over het geweld zou worden gesproken. Het management van de cabaretier heeft vooralsnog niet gereageerd.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Zo zet Theo Maassen een meisje van 3 en haar moeder uit de zaal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!