Wegens succes herhaald: Veul Gère geeft ook volgend jaar carnavalsconcerten

26 januari om 09:54 • Aangepast 7 februari om 02:04
nl
Veul Gère geeft volgend jaar opnieuw twee carnavalsconcerten in 013 in Tilburg. Dat maakte Wim Bruggeman van de Tilburgse carnavalsvereniging vrijdagochtend bekend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. De concerten vinden plaats op 24 en 25 januari 2025.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het succes van de eerste concerten - in 2023 was de eerste en op 12 en 13 januari kregen die een vervolg - was enorm, drie keer knipperen met de ogen en ze waren uitverkocht. Ze smaakten Veul Gère naar veel meer. "We zijn na het vorige concert bij elkaar gekomen en hebben allerlei locaties de revue laten passeren." Lachend: '"Ziggo Dome, Ahoy... Maar te voet er naartoe kunnen, is wel heel erg prettig."

"Dit is wel heel erg leuk!"

Zulke concerten werken verslavend, vertelde Wim op de radio. "Ja, dit is wel heel erg leuk! Als we door de stad lopen, krijgen we geregeld vragen of we zo'n concert nog een keer kunnen organiseren. Nou, we hebben nog wel wat dingen op de plank liggen!"

Dat belooft wat voor de volgende reeks concerten. Ook de kindermiddag lijkt terug te keren. "Grote kans dat die er ook weer is."

"Ik beloof een hele hoop leuke dingen!"

De band legt zichzelf vanwege het succes van de vorige editie(s) wel de nodige druk op, beseft Wim. Zo waren er diverse gastoptredens. Onder andere een violiste en een een operazanger werden bij het optreden betrokken. "We zijn alweer aan het bellen", vertelde Wim op de radio. "Ik beloof een hele hoop leuke dingen!"

Het bericht dat de Tilburgse carnavalsvereniging donderdag op social media zette, waarin mensen werden opgeroepen in te schrijven om op de hoogte gehouden te worden van het 'heel speciaole nieuws' dat op komst was, werd in korte tijd al drieduizend keer gedeeld.

"We konden in het begin eigenlijk niets."

De carnavalsartiesten van Veul Gère blijven - figuurlijk - nuchter ondanks hun grote succes. “We zijn vrienden van vroeger", legde een van hen voor het eerste concert in 2023 al eens uit. 'De één is vrachtwagenchauffeur en de ander is notaris. We konden in het begin eigenlijk niets, geen wagen bouwen of zoiets. Daarom zijn we maar liedjes gaan schrijven. Door veel te doen werd het steeds beter en nu staan we zelfs in 013!”

De kaarten voor de carnavalsconcerten van volgend jaar gaan aanstaande dinsdag vanaf elf over acht in de verkoop op Veulgereinconcert.nl.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Zanger Jan Eijsermans van Veul Gère is benoemd tot prins carnaval in Kruikenstad

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!