Fem van Empel wint voor de zestiende keer dit seizoen en is klaar voor WK

27 januari om 15:03 • Aangepast 9 februari om 02:05
nl
Veldrijdster Fem van Empel uit Sint-Michielgestel reed zaterdag in het Belgische Hamme met gemak naar de winst in de cross om de X2O Badkamers Trofee. Voor de 21-jarige was het alweer haar zestiende zege van het seizoen. Ze lijkt daarmee klaar om volgende week zaterdag in het Tsjechische Tabor haar WK-titel te verdedigen.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

In Hamme reed Van Empel vlak na de start meteen weg bij haar concurrentie. Ze nam al snel een ruime voorsprong en kwam solo over de finish. Nederlands kampioene Lucinda Brand eindigde als tweede, met een achterstand van ruim een minuut. Manon Bakker maakte met een derde plaats het Nederlandse podium compleet.

Van Empel voelde zich erg goed aan de start, zo vertelde ze na afloop. "Ik koos voor de aanval, omdat ik mijn eigen tempo wilde rijden. Halverwege de koers hoorde ik de speaker de tijdsverschillen omroepen. Vanaf dat moment ben ik aan de cross van zondag gaan denken. Dat wordt ook weer erg zwaar", zei ze.

De veldrijdster, die nu al tot de absolute top behoort, staat zondag nog aan de start voor de laatste wedstrijd in de wereldbeker in Hoogerheide. Daarna vertrekt ze richting Tsjechië voor het WK.

Mathieu van der Poel
Ook Mathieu van der Poel had een succesvolle zaterdag in Hamme. Hij schreef voor de zesde keer een cross op zijn naam. Voor de wereldkampioen was het zijn elfde zege als veldrijder dit seizoen. Toch was Van der Poel niet op zijn best in Hamme, na een zware trainingsweek in Spanje. "Het ontbrak mij een beetje aan frisheid", zei hij vlak na de finish.

"Ik voelde mijn benen ook wel. Dat hadden we ook verwacht. Zondag rijd ik in Hoogerheide, lekker dicht bij huis. Dat is wel leuk met al die mensen die ik daar ken. Daarna ga ik goed herstellen. Het is de bedoeling dat ik donderdag naar Tsjechië vertrek."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Wielrenster Fem van Empel mist sociaal leven: 'Soms best eenzaam'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!