Bevalling op A16: ook op deze bijzondere plekken werden baby's geboren

29 januari om 19:30 • Aangepast 9 februari om 02:05
nl
Op de vluchtstrook bevallen, het overkomt gelukkig niet veel zwangere vrouwen. Zondagnacht kon op de A16 bij Breda een baby niet wachten totdat de ouders bij het ziekenhuis waren. Maar de snelweg is niet enige ongemakkelijke plek waar kinderen ter wereld komen, zo bleek wel in de afgelopen jaren.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Op de stoep van het ziekenhuis
Voor Stephanie en Thom uit Maren-Kessel was het ziekenhuis al in zicht, maar ook voor hen geen verloskamer. Toen ze de parkeerplaats van het ziekenhuis op reden was het hoofdje van hun baby al te zien. En dus werd het kindje op eigen kracht voor de ingang van het ziekenhuis geboren. Nog voordat hulp was gearriveerd, werd baby Lisa geboren.

In een volle bus
Ook niet de eerste plek waar je je kind ter wereld wilt brengen: in een volle bus. Het overkwam een vrouw in Breda. Buschauffeur Frans Videler van lijn 115 hoorde een gil en zag in zijn binnenspiegel een golf vruchtwater het gangpad in kletteren. Binnen een mum van tijd was het baby’tje geboren en dankzij de hulp van Frans en twee passagiers liep het allemaal goed af.

In een verzekeringskantoor
De medewerkers van zorgverzekeraar VGZ in Eindhoven keken vreemd op toen er in de hal van hun kantoorpand een vrouw aan het bevallen was. Een dakloze vrouw liep al uren op straat rond met persweeën en zocht haar toevlucht in het kantoor. Nog voordat er een aparte kamer gevonden was, was de baby al geboren. De medewerkers van het kantoor schoten vervolgens massaal te hulp met kleertjes en geld. Voor de dakloze vrouw is uiteindelijk onderdak gezocht.

In een rijdende auto
Baby Julia van Piet en Daniëlle van Aart uit Zevenbergen werd geboren in een rijdende auto. Terwijl haar ouders in volle vaart naar het ziekenhuis reden, raakte haar geduld op. Terwijl de auto in volle vaart over de snelweg raasde, trok Daniëlle haar kleren uit en zette ze geheel eigenhandig hun dochtertje op de wereld. Omdat de baby niet huilde, reed Piet stevig door. Maar in het ziekenhuis bleek dat de bevalling perfect was verlopen.

Na het avontuur op de snelweg werden mama en de baby opgevangen in het ziekenhuis (foto: Daniëlle van Aart).
Na het avontuur op de snelweg werden mama en de baby opgevangen in het ziekenhuis (foto: Daniëlle van Aart).

Onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis
Weliswaar geen bijzondere plek, maar wel een bevalling die vader Roy nog even bij zal blijven. Terwijl Vanity uit Klundert lag te bevallen stond haar vriend Roy in de file. Reden voor hem om de politie te bellen. Die kon hem niet helpen, dus besloot hij het rigoureus aan te pakken. Hij zag een politiebus op de vluchtstrook rijden en gooide zijn vrachtwagen ervoor. Nadat hij het verhaal had uitgelegd was de politie zo vriendelijk om hem een escorte te geven.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Op de A16 bij Breda werd zondagnacht een baby geboren

Snelwegbaby Tim werd acht jaar geleden in één klap beroemd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!