Video

Klep van Merwedebrug heeft kuren: verkeershinder A27 lost langzaam op

30 januari om 14:18 • Aangepast 9 februari om 02:06
nl
De klep van de Merwedebrug ging dinsdagmiddag niet meer naar beneden. De A27 tussen Breda en Gorinchem was daarom dicht. Na zo'n anderhalf uur was het probleem verholpen en kon de brug weer sluiten. Verkeer dat voor de brug stond te wachten, kon om kwart voor drie weer gaan rijden.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De Merwedebrug is onderdeel van de A27 en verbindt onze provincie met Zuid-Holland. De brug ging volgens Rijkswaterstaat niet dicht door een technisch probleem. Toen dat was verholpen, konden de slagbomen weer omhoog en werden de afzettingen weggehaald, zodat het verkeer weer over de A27 kon rijden.

Wat precies de oorzaak is geweest van het mankement is onduidelijk. Ook is niet zeker dat het probleem helemaal is verholpen, zo laat een woordvoerster weten. Rijkswaterstaat test na elf uur dinsdagavond of de brug weer zonder problemen open en dicht kan en of de storing daadwerkelijk is verholpen.

Werkzaamheden Merwedebrug
Afgelopen september werd de Merwedebrug nog aangepakt door Rijkswaterstaat. Bij controles bleek dat verschillende hangkabels aan het roesten waren en dat er een lekkage zat in de draagconstructie van de brug. Om die roest tegen te gaan, werden de staalkabels ingetapet. De werkzaamheden duurden zo'n zes weekenden.

Bekijk hier hoe de Merwedebrug in september werd aangepakt:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!