Liveblog

112-nieuws: steekpartij op station Rijen • brand in huis Maarheeze

3 februari om 12:51 • Aangepast 16 februari om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

21.50

Steekpartij op station Rijen

Rond negen uur vanavond was er op station Rijen een steekpartij. Een man raakte daarbij lichtgewond. Hij is bij de huisartsenpost behandeld. De dader ging ervandoor. Het zou gaan om een onderling conflict. De politie doet onderzoek.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
20.00

Steekpartij in huis, verdachte opgepakt

In een huis aan de Prinses Irenelaan in Nieuwendijk is vanavond een man neergestoken. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een andere man als verdachte aangehouden.

Man neergestoken in huis, verdachte aangehouden

18.00

Brand in woning Maarheeze

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand in een huis aan de Anemonenstraat in Maarheeze. De brandweer was snel ter plekke en had het vuur snel onder controle. Het ambulancepersoneel heeft een van de bewoners nagekeken. Het is niet duidelijk of die mee naar het ziekenhuis is gegaan.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
17.15

Politieactie bij avondwinkel

De politie is aan het eind van de middag met verschillende agenten bij een avondwinkel in Breda naar binnen gegaan. Bij de winkel stonden vier politiewagens geparkeerd. Volgens een omstander werd er in en boven de winkel gezocht. Een politiewoordvoerster liet weten dat het om een lopend onderzoek ging, meer wilde ze nog niet kwijt.

Politieactie bij avondwinkel in Breda (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Politieactie bij avondwinkel in Breda (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
16.55

Voetgangster gewond na botsing met auto

Een voetgangster is vanmiddag rond halfvijf aangereden door een auto. Dat gebeurde in de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk. De bestuurder van de auto reed achteruit, vermoedelijk heeft hij daarbij de vrouw over het hoofd gezien. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet verder onderzoek.

Voetgangster gewond na aanrijding met auto (Foto: Toby de Kort)
Voetgangster gewond na aanrijding met auto (Foto: Toby de Kort)
15.00

Woningbrand in Den Dungen

In een huis aan de Vlierbloem in Den Dungen is vanmiddag brand uitgebroken. In de keuken stond een afzuigkap in brand. Daarbij kwam veel rook vrij. Een van de bewoners had rook ingeademd en is voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand trok veel bekijks van omwonenden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
12.13

Duo vast na achtervolging

Een 17-jarige jongen uit Gilze en een 23-jarige man uit Tilburg zijn afgelopen nacht aangehouden na een politieachtervolging. Agenten zagen de auto waarin de twee zaten rijden op de N65 bij Udenhout. Ze gaven een stopteken, maar de 17-jarige bestuurder negeerde dat en ging ervandoor. Hij reed de A65 naar Tilburg op en haalde snelheden boven de 200 kilometer per uur. Bij Tilburg-Noord verliet de automobilist de snelweg en reed hij over de N261 richting Eindhoven. Daar kwam de auto na een hoop geslinger tot stilstand. In de auto vonden agenten allerlei gereedschap dat waarschijnlijk gestolen is.

12.08

Scooterrijder gaat ervandoor bij zien agenten

Een scooterrijder is vanochtend na een politieachtervolging aangehouden in Breda. De bestuurder ging ervandoor via een bussluis. De agenten hadden echter het kenteken van de scooter gezien en brachten een bezoekje bij de jongen thuis. Agenten vroegen hem waarom hij er bij het zien van de politie vandoor ging. "Ik had geen zin om te stoppen", zei hij. De jongen kreeg een bekeuring vanwege het negeren van het stopteken dat hij van de agenten kreeg. Daarnaast wacht hem een goed gesprek met zijn ouders.

Agenten zochten de vluchtende scooterrijder thuis op (foto: Instagram wijkagenten Breda-Oost).
Agenten zochten de vluchtende scooterrijder thuis op (foto: Instagram wijkagenten Breda-Oost).
11.47

Gezochte Pool aangehouden

Een 43-jarige Poolse man is vanochtend aangehouden in Schijndel. Het gaat om een gerenommeerd oud-MMA-vechter die in Polen is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege een dubbele moord, gepleegd in Bedzin op Oudejaarsdag 2005. Hij sloeg toen een man en een vrouw in hun huis meerdere malen met een voorwerp op het hoofd. Twee dagen na zijn daad stak hij het huis van het paar in brand en vluchtte hij. De arrestant wordt voorgeleid en de rechtbank in Amsterdam beslist over zijn uitlevering naar Polen.

Lees hier meer informatie.

11.00

A67-blokkage beëindigd

De Nederlandse boeren die de afgelopen dagen de grensovergang van de A67 bij Eersel blokkeerden, hebben hun actie beëindigd. Dat heeft een woordvoerder van de actievoerende boeren laten weten. Ook de Belgen zouden aanstalten maken. Sommige actievoerders hebben volgens hem al veertig uur niet meer geslapen. Er is geen aflossing meer geregeld. De woordvoerder zegt dat dinsdag, na een vergadering van Farmers Defence Force, duidelijk wordt waar de boeren verdere acties gaan voeren.

De Nederlandse boeren die de afgelopen dagen de grensovergang van de A67 bij Eersel blokkeerden, beëindigden zaterdag hun actie (foto: Raymond Merkx).
De Nederlandse boeren die de afgelopen dagen de grensovergang van de A67 bij Eersel blokkeerden, beëindigden zaterdag hun actie (foto: Raymond Merkx).
10.48

Dronken scooterrijders zijn rijbewijs kwijt

Een scooterrijder in de gemeente Meierijstad moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Hij reed dronken rond. Agenten zagen de scooterrijder vlak voor hun neus vallen. "Nadat hij opstond en weer wilde aanrijden, reed hij direct de bosjes in", meldt de politie op Instagram. De man had een alcoholpromillage van ruim 1,38.

Een andere scooterrijder in de gemeente Meierijstad negeerde een stopteken van de agenten. Na een achtervolging door de wijk lukte het de agenten deze man te stoppen. Hij had een promillage van bijna 1,61. Daarop moest ook hij zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij meerdere bekeuringen.

09.54

Dronken automobilist is rijbewijs kwijt

Een 26-jarige man uit het Belgische Wuustwezel is afgelopen nacht aangehouden op de Breedschotsestraat in Rijsbergen omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man had meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. De man verklaarde zelf drie wijntjes te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie zal later bepalen wat zijn straf zal zijn.

09.40

Recordaantal bekeuringen bij politiecontrole

Tijdens een politiecontrole gericht op afleiding in het verkeer zijn zo'n driehonderd mensen betrapt op autorijden terwijl ze een mobiel apparaat vasthielden achter het stuur. Dat is een record. De politieactie vond plaats vanuit een touringcar Er werd onder meer gecontroleerd op de A58 tussen Breda en Tilburg, de A16 tussen Breda en Dordrecht en de A59 bij onder meer Waalwijk. De overtreders kregen een boete van 380 euro.

Lees hier meer.

09.13

Duo vast na auto-inbraken

Een 31-jarige en 36-jarige man zijn gisteren aangehouden in Utrecht omdat ze meerdere auto-inbraken zouden hebben gepleegd in onder meer Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur. Ze werden opgespoord nadat ze vrijdag door een alerte getuige in Roosendaal werden betrapt terwijl ze in een auto inbraken. De politie heeft verschillende spullen bij de twee mannen in beslag genomen. Van een aantal spullen is bekend van wie ze zijn. Van andere spullen is dit nog niet bekend. Een van de dingen die in het oog springt, is een koffietafelboek van Rolex.

In het oog springt dit koffietafelboek van Rolex dat bij de inbrekers werd gevonden (foto: politie).
In het oog springt dit koffietafelboek van Rolex dat bij de inbrekers werd gevonden (foto: politie).
Een zogenoemde ziplock met verschillende verzorgingsproducten (foto: politie).
Een zogenoemde ziplock met verschillende verzorgingsproducten (foto: politie).
Bij de inbrekers werd onder meer deze leren tas gevonden (foto: politie).
Bij de inbrekers werd onder meer deze leren tas gevonden (foto: politie).
Een laptop van het merk HP (foto: politie).
Een laptop van het merk HP (foto: politie).
09.00

Ongeregeldheden voor wedstrijd NAC-De Graafschap

Supporters van voetbalclub De Graafschap hebben gisteravond geweld gebruikt tegen veiligheidspersoneel van NAC Breda. Dit gebeurde voor het begin van de voetbalwedstrijd in het Rat Verlegh-stadion. Wat Doetinchemse fans probeerden ondanks duidelijke afspraken spullen zoals trommels en een megafoon mee het stadion in te nemen. De manier waarop dit gebeurde, was volgens NAC buitenproportioneel. Zo werd onder meer een toegangspoort geforceerd om zo de spullen mee naar binnen te krijgen. Besloten werd voorafgaand en tijdens het duel niet in te grijpen, om mogelijke verdere escalatie te voorkomen.

08.51

'Ga goed voorbereid naar België'

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers die vandaag naar België gaan aan goed voorbereid op pad te gaan vanwege mogelijk nieuwe boerenprotesten. "Ze doen er goed aan de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Dat is nog steeds van belang", laat de woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Vrijdag, toen meerdere grensovergangen dicht waren door de boerenacties, luidde het advies nog de reis naar België indien mogelijk uit te stellen. Vanochtend was alleen de overgang bij de A67 nog dicht.

08.42

Verdachte aangehouden na dodelijke aanrijding

Een 62-jarige Bredanaar is gisteren aangehouden in verband met de dodelijke aanrijding in Etten-Leur waarbij donderdag een 92-jarige vrouw om het leven kwam. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De vrouw werd aangereden in de Anna van Berchemlaan. Ze zou bij het oversteken met haar rollator gevallen zijn waarna de man in de bestelbus haar aanreed. De chauffeur reed vervolgens door.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
06.00

Grensovergang A67 nog altijd dicht

De grensovergang bij de A67 vlakbij Hapert is ook deze ochtend nog afgesloten door demonstrerende boeren. De A16 bij Hazeldonk is volgens de ANWB wel weer open. Eerder was ook knooppunt Markiezaat (A4) weer vrijgegeven. Sinds de nacht van donderdag op vrijdag blokkeerden Belgische boeren de grensovergangen, uit protest tegen de zogenoemde 'Green Deal' en omdat ze ontevreden zijn over Europese bemestingsregels. Nederlandse boeren hebben zich bij de protesten aangesloten. Momenteel zijn er in Nederland geen andere wegen afgesloten vanwege boerenacties.

05.20

Schoten in Boxtel

Drie mannen zijn afgelopen nacht aangehouden in Boxtel nadat er schoten gehoord werden bij een huis aan de Poolsestraat in Boxtel. In een raam zijn meerdere kogelinslagen te zien. Er is niemand gewond geraakt.

Lees hier de details.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
05.39

Zes automobilisten zijn rijbewijs kwijt

Zes automobilisten moesten afgelopen nacht hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te hard reden op de Midden-Brabantweg bij Tilburg. Een werd betrapt met een snelheid van 137 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer per uur daar de maximumsnelheid is. Een bestuurder bleek ook nog onder invloed. Ook op de A58 hield de verkeerspolitie een automobilist aan. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,03 en reed ook veel te hard: 49 kilometer per uur boven de maximumsnelheid, na correctie.

Foto: X/Verkeerspolitie ZWB
Foto: X/Verkeerspolitie ZWB
00.45

Duo aangehouden na race door Eindhoven

Twee automobilisten zijn gisteravond aangehouden nadat agenten hen zagen racen door de Boutenslaan in Eindhoven. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De andere automobilist had geen rijbewijs dat in Nederland geldig is. Wel een oud buitenlands rijbewijs, maar die is in Nederland niet meer geldig omdat de bestuurder al geruime tijd hier woont. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Ze reden meer dan vijftig kilometer per uur boven de maximumsnelheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!