Video

Mannen in gecrashte Range Rover vrijgelaten, A59 urenlang bezaaid met kip

4 februari om 12:16 • Aangepast 19 februari om 09:59
nl
De twee mensen die in de auto zaten die zaterdagavond een botsing met een vrachtwagen veroorzaakte op de A59 bij Elshout zijn vrijgelaten. Dat maakte de politie zondagochtend bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De botsing vond plaats op de A59 van Den Bosch richting Waalwijk. De vrachtwagen kantelde na de botsing en verloor zijn lading. De weg was bezaaid met diepgevroren kippenpoten. De weg richting Waalwijk werd daarop afgesloten. De weg ging om kwart over zes zondagochtend pas weer open. Pas toen was alle troep opgeruimd.

Over de kop
Volgens getuigen zou de bestuurder van de Range Rover de vrachtwagen met zeer hoge snelheid over de vluchtstrook hebben ingehaald. "Het lijkt erop dat de bestuurder van de auto de macht over het stuur verloor en daardoor de vangrail in het midden van de weg raakte", laat een politiewoordvoerder weten. Vervolgens raakte de auto de vrachtwagen en daarna sloeg de Range Rover over de kop.

Volgens het BD zou de bestuurder van de Range Rover meer dan 200 kilometer per uur hebben gereden. De auto zou volgens de krant pas een paar uur eerder, vlak voor zes uur 's avonds, op naam zijn gezet.

'Strafbare zaken in de auto'
Volgens de politie 'werden er in de auto 'strafbare zaken aangetroffen'. Details hierover zijn nog niet bekendgemaakt.

In de gecrashte auto zaten een 44-jarige man uit Drunen en een 41-jarige inwoner van Sprang-Capelle. Van de oudste man werd een blaas- en drugstest afgenomen en later bloed. De andere man weigerde elke medewerking. Deze mannen werden aangehouden maar zijn later, in het ziekenhuis, vrijgelaten. "Zij zullen op een later moment gehoord worden."

Nacht in het ziekenhuis
Ook in de gekantelde vrachtwagen zaten twee mensen: de 41-jarige Poolse bestuurster en een 41-jarige landgenoot. Van beiden werd een blaas- en drugstest afgenomen. De uitkomst daarvan was negatief.

Zij werden, net zoals de mannen in de Range Rover, naar een ziekenhuis gebracht. Alle vier de betrokkenen moesten daar de nacht blijven.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Lees hier alles over het ongeluk van gisteravond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!