Video

Vrouw (36) doodgestoken op straat: verdachte meldt zich bij politie

4 februari om 23:16 • Aangepast 17 februari om 02:03
nl
De politie heeft zondag twee mannen aangehouden na een steekpartij in het centrum van Eindhoven. De steekpartij was zaterdagnacht, een 36-jarige vrouw kwam om het leven. De twee opgepakte mannen meldden zich afzonderlijk van elkaar bij de politie. Een van de mannen is inmiddels weer op vrije voeten. De ander wordt ervan verdacht de vrouw te hebben neergestoken.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het slachtoffer is een 36-jarige Turks-Bulgaarse vrouw, die waarschijnlijk in Eindhoven zou overnachten. De vrouw liep samen met een man. Hij is een van de mannen die later werd aangehouden. Het tweetal liep rond drie uur 's nachts vanaf het Stratumseind naar de Pastoor Petersstraat. Daar kwamen ze een tweede man tegen. Hij stak de vrouw neer.

Verschillende mensen schoten de vrouw te hulp, maar die hulp mocht niet meer baten. Ze werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht en overleed daar. Het is nog onduidelijk of het slachtoffer en de opgepakte verdachte bekenden zijn van elkaar.

Huis doorzocht
De dader ging er na de steekpartij vandoor. De politie startte direct een groot rechercheonderzoek. Er werd sporenonderzoek gedaan op de plaats van de steekpartij, er werden speurhonden ingezet, er werden opnames gemaakt met een drone en de politie deed buurtonderzoek.

Zondagmiddag hield de politie de twee mannen uit Eindhoven aan. Zij hadden zich onafhankelijk van elkaar bij de politie gemeld. Eén man deed dat in het politiebureau in Eindhoven, de ander in België. Hij wordt overgeleverd aan Nederland. De andere verdachte werd in de loop van de avond na verhoor vrijgelaten. Het huis van één van de verdachten, aan de Kruisstraat in Eindhoven, is door de politie doorzocht.

Ondanks de aanhoudingen is de politie nog altijd op zoek naar mensen die iets gezien hebben met betrekking tot de steekpartij of informatie hebben over deze zaak.

Zaterdagnacht werd er uitgebreid onderzoek gedaan:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!