Video

Gevelbouwer overwint brandschade in recordtempo: 'Iedereen helpt mee'

5 februari om 12:42 • Aangepast 20 februari om 02:01
nl
Paul Wijtman zag zijn kantoor in vlammen opgaan, maar een week later is hij met zijn bedrijf alweer aan de gang. Toch is de schade in het bedrijfspand enorm. Het gehele kantoor is weg en ook de productiehallen hebben schade opgelopen. "We moeten opnieuw beginnen", vertelt de eigenaar van WVH Gevelprojecten.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Niks is er meer over van het kantoor aan De Scheper in Oirschot. “Het enige wat nog te zien is zijn de ijzeren frames van wat bureaus en wat kopjes in een afgebrande vaatwasser. Verder is er helemaal niks meer”, vertelt eigenaar Paul Wijtman.

Inmiddels zit het kantoorgedeelte van de gevelbouwer aan de overkant van het afgebrande pand. “Daar was toevallig een bovenverdieping vrij, dus dat mogen we nu voor minimaal een jaar huren.” Daar is iedereen maandag ook weer begonnen met werken. Ook de productie wordt maandagmorgen weer opgestart aangezien één van de drie productiehallen nog intact is.

''We konden er echt niks aan doen."

De brand van een week terug is ontstaan door kortsluiting. “Dat heeft het onderzoek al uitgewezen. We konden er echt niks aan doen. In de basis zijn we goed verzekerd dus ik hoop dat het verder allemaal goedkomt.”

“De ergste schrik is er inmiddels ook wel uit”, vertelt Wijtman. “We gaan alles gewoon weer opnieuw opbouwen. Gelukkig hebben onze klanten er geen last van. Die zullen niks merken van de brand.”

"Volgens mij ben ik niet bepaald een eikel."

Na de brand is Wijtman overspoeld met reacties. “Er zijn zoveel mensen die ons wilden helpen. Tekenaars die gratis voor ons wilden tekenen of collega’s die hun machines ter beschikking stellen. Volgens mij ben ik niet bepaald een eikel”, zegt hij met een lach.

De mooiste steunbetuiging kreeg hij in ieder geval van zijn moeder. “Zij is vanmorgen op kantoor geweest en heeft alle collega’s chocola gegeven met een kaartje erbij. Daarop stond: ‘Bedankt dat jullie Paul uit de brand hebben geholpen’.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Het pand van Paul is volledig verwoest

Vorige week reageerde Paul al vol moed toen hij aanwezig was bij zijn afgebrande bedrijf

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!