Video

Auto rijdt het spoor op in Boxtel, navigatiefout in het donker en de regen

8 februari om 19:43 • Aangepast 23 februari om 02:04
nl
Op een spoorwegovergang op de Tongeren in Boxtel is een auto donderdagavond het spoor opgereden. De oudere bestuurster dacht dat ze volgens haar navigatiesysteem op die plek moest afslaan, maar ze reed vervolgens het spoor op. Het treinverkeer tussen Boxtel en Tilburg lag als gevolg hiervan even stil. Er zijn geen gewonden gevallen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De auto is van het spoor gehaald. Het treinverkeer is rond acht uur weer op gang gekomen, meldt de NS.

Eerder ging het ook al mis
Het ging in korte tijd al drie keer eerder mis op het spoor in Boxtel. Daar liggen twee overgangen liggen dicht bij elkaar.

Eind vorig jaar botste op een van de spoorwegovergangen een trein op een paardentrailer. De bestuurder van de auto raakte zwaargewond. Een van de twee paarden in de trailer overleefde het ongeluk niet.

Begin december botste op een overgang een trein op een auto. De bestuurder van de auto, een vrouw van 74 uit Tilburg, bleef ongedeerd. Vermoedelijk ontstond ook dat ongeluk doordat de bestuurder de instructies van het navigatiesysteem verkeerd opvolgde, net als donderdagavond. Waarschijnlijk had ook dat ermee te maken dat het donker was en het regende.

Op 10 november botste er ook al een trein op een auto op een overgang. Omstanders probeerden toen om de auto nog van het spoor te duwen, maar dat lukte niet op tijd.

De auto is van het spoor gehaald (foto: SQ Vision).
De auto is van het spoor gehaald (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!