Video

3 Uurkes Vurraf is volgens presentator Jordy Graat 'een bom van energie'

9 februari om 12:34 • Aangepast 23 februari om 02:04
nl
Voor fanatieke carnavalsvierders in Brabant is het aftellen van de laatste uurtjes tot 3 Uurkes Vurraf begonnen. Jordy Graat presenteert de officiële aftrap van de Brabantse carnaval al tien jaar en beleeft het nog altijd intens. "Vroeger op school sliep je slecht in de nacht voor het schoolreisje. Dat heb ik na tien jaar nog steeds met 3 Uurkes Vurraf."
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Kijk hier live mee naar 3 Uurkes Vurraf 2024:

Hij is verwachtingsvol en gespannen 'op een goede manier'. Jordy Graat is als presentator een vast gezicht in de feesttent op het Stadhuisplein in Lampegat (Eindhoven). Die rol verveelt hem allerminst. "Ik ben eigenlijk het hele jaar met 3 Uurkes Vurraf en de carnaval bezig. Vanaf vier weken van tevoren wordt het heel druk. Dan ben ik niet zo gezellig voor vrienden en familie. Zij vinden me dan afwezig en druk."

"Ik heb veel wakker gelegen."

"Ik heb veel wakker gelegen", zegt hij vrijdagochtend. "Dat komt door de spanning van dat het bijna gaat beginnen. Ik heb er gewoon heel veel zin in."

Feestvierders kunnen dit jaar onder meer de bekende carnavalsartiesten zoals Snollebollekes, René Schuurmans en Jan Biggel verwachten. Maar er zijn ook verrassende, nieuwe carnavalsacts. De tent op het Stadhuisplein is opnieuw goed gevuld. Ook wordt de winnaar van Kies je Kraker bekendgemaakt. Dit jaar stemden een recordaantal mensen op de kanshebbers.

"Iedereen met carnavalsbloed wil het feest meemaken."

Dat veel mensen er zin in hebben, heeft ook Jordy gemerkt. "Je wilt niet weten hoeveel mensen er dit jaar bij wilden zijn. Ik heb appjes gehad van vrienden, familie en zelfs politici of er nog kaarten waren. Iedereen die het carnavalsbloed voelt stromen, wil de start van het feest meemaken. Ik verwacht een bom van energie."

Het officiële aftellen naar 3 Uurkes Vurraf begint met 2 Uurkes Vurgloeie, de radio-uitzending van Omroep Brabant. Het evenement zelf is vanaf drie uur 's middags te volgen via een livestream op deze website en app, Omroep Brabant tv, radio en de app Brabant+

DIT WIL JE OOK WETEN OVER CARNAVAL BIJ ROEPTOETGAT:

Dit kun je van vrijdag tot en met woensdag verwachten op tv in Roeptoetgat

Met Brabant+ mis je geen optocht of carnavalsprogramma van Roeptoetgat

Met Dweilradio volg je carnaval in Brabant op de voet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!