Video

Ronald vraagt Carly ten huwelijk met carnaval en 3 jaar later is het zover

12 februari om 13:00 • Aangepast 24 februari om 02:00
nl
Het is een waar carnavalssprookje. Ronald vroeg drie jaar geleden zijn vriendin Carly ten huwelijk in carnavalsprogramma Fijnfisjenie Café op Omroep Brabant. De twee zijn echte carnavalsliefhebbers en wisten al snel wanneer de bruiloft zou plaatsvinden. Maandagmorgen was het zover. Om elf over elf gaven ze elkaar het jawoord, geheel in carnavalskleding bij hun carnavalsclub in Papgat (Sint-Oedenrode).
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Voor het aanzoek van Ronald moeten we drie jaar terug in de tijd. Het was 14 februari 2021. Door het coronavirus mocht het gebruikelijke carnavalsfeest niet doorgaan. Het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant vond daarom helemaal online plaats. Ronald besloot Carly tijdens deze live-uitzending ten huwelijk te vragen via de tekstbalk onder in beeld.

"Lieve Carly, wil je met me trouwen?", verscheen plotseling in beeld. Ze dacht eerst dat het een grap was en zei 'nee'. Maar toen ze erachter kwam dat Ronald het meende, zei ze alsnog ja.

Deze maandag is de grote dag na drie jaar eindelijk aangebroken. De gasten, allemaal in carnavalskleding, verzamelden zich bij de carnavalsclub van Carly voor de ceremonie. Er was een blaaskapel en ook het bruidspaar was carnavalesk uitgedost. Om elf over elf zei het stel 'ja' tegen elkaar. Niet lang daarna zetten Carly en Ronald de polonaise in, zoals het hoort.

"Het is me toch gelukt."

"Fantastisch! Het is zo leuk!", zegt Carly daarna vrolijk tegen het team van 't Brabants Buske. "Onvoorstelbaar!", vult Ronald aan. "Ik twijfelde vanochtend nog of ze wel ja zou zeggen, maar het is me toch gelukt."

De twee carnavalsliefhebbers zitten bij vereniging KV De Narrenkap. Hun bruiloft vindt in de residentie van de club plaats. "Ik ben hier al negentien jaar lid, dus ik ga al een tijdje mee", zegt Carly. "Vandaag is de leukste dag van carnaval, vind ik. Tijdens het Struifbal komen allemaal blaaskappellen hierheen. Vandaar dat we ook op deze dag wilden trouwen."

De rest van de dag zal dan ook gevuld zijn met carnavalsactiviteiten. "We weten nog niet precies wat, maar er zullen vast wat verrassingen komen", zegt Carly. "Ik denk vooral dat er veel muziek zal zijn en dat we samen veel lol gaan hebben."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Alles over carnaval lees je op onze speciale themapagina

Hier lees je meer over het aanzoek van Ronald

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!