Renovatie Eindhoven Airport: luchthaven vijf maanden dicht

14 februari om 07:00 • Aangepast 29 februari om 02:02
nl
Eindhoven Airport moet vijf maanden helemaal op slot voor een grote verbouwing. De start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven wordt helemaal vernieuwd. Gedurende die periode kan er niet gevlogen worden vanaf Eindhoven Airport en moeten reizigers dus uitwijken naar andere luchthavens. In eerdere plannen over de renovatie werd gesproken over 2025.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De renovatiewerkzaamheden gaan zo'n 22 weken in beslag nemen, van februari tot en met juni. Voor deze periode wordt gekozen omdat dit de beste tijd van het jaar is voor het werk.

Instrument Landing System
Bij de complete renovatie van de start- en landingsbaan wordt ook de verlichting, bekabeling en afwatering vernieuwd. Tegelijk wordt onder meer het Instrument Landing System (ILS) flink verbeterd. Dat werd in 2022 al aangekondigd.

Met het nieuwe ILS wordt landen en opstijgen bij zeer dichte mist mogelijk. Bij de huidige versie moet minstens sprake zijn van 550 meter zicht bij landingen en driehonderd meter bij het opstijgen. Aan het nieuwe ILS hangt een pittig prijskaartje van zo'n tien miljoen euro.

Het Rijksvastgoedbedrijf is een zogenoemde marktconsultatie gestart, waarvoor geïnteresseerde aannemers zich tot eind deze maand kunnen inschrijven. Uit die gegadigden worden volgens het ED zes partijen gekozen om mee te kunnen dingen naar de aanbesteding.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Dit is de reden waarom Eindhoven Airport vaker dan andere vliegvelden last heeft van de mist

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!