Liveblog

112-nieuws: fietser zwaargewond in Oosterhout • achtervolging in Breda

19 februari om 15:14 • Aangepast 1 maart om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 - Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.40

Bestuurder aangehouden na achtervolging

In Breda is een automobilist (29) aangehouden, nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie. Hij negeerde eerst het stopteken en reed zich daarna vast in de Sabastraat, op het fietspad. Daarna is hij te voet verder gevlucht en werd hij een paar straten verder aangehouden.

Tijdens zijn vlucht gooide hij een zakje met, vermoedelijk, drugs weg uit de auto.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.18

Fietser zwaargewond

In Oosterhout is een fietser hard ten val gekomen. Dat gebeurde op de Lodewijk Napoleonlaan. Er werden meerdere ambulances opgeroepen en er is een traumahelikopter geland. De fietser is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Beeld: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Beeld: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Beeld: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Beeld: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.07

Grote ravage Best

Op de ringweg in Best, tussen Erica en de op- en afrit van de snelweg A58, is een vrachtwagen gekanteld. Het heeft een flinke ravage opgeleverd, omdat het gaat om een containerwagen met afval. De weg is volledig dicht, net als de afrit van de snelweg. Rond de afrit staat een paar minuten vertraging.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.31

Bromfietser onder invloed

De politie heeft vanmorgen in Boxtel een bromfietser betrapt. Hij had een klein kind tussen zijn benen, een nepkenteken en testte positief op cocaïne. Hij werd aangehouden en zijn bromfiets werd in beslag genomen.

15.13

Twee rijstroken A2 dicht

Twee rijstroken van de A2 van Den Bosch richting Maastricht waren vanmiddag rond drie uur korte tijd afgesloten bij knooppunt De Hogt na een ongeluk. De afsluiting leidde tot een 3 kilometer lange file vanaf knooppunt Ekkersweijer, goed voor 5 minuten vertraging. Om kwart over drie werden de afgesloten rijstroken alweer vrijgegeven.

15.08

Afrit Best dicht op A58

Op de snelwegbA58 van Eindhoven richting Tilburg is de afrit Best afgesloten vanwege een ongeluk. Verkeer richting Best krijgt het advies te keren bij Oirschot (8).

14.55

Bakwagen vat vlam in Raamsdonksveer

Een bakwagen vatte rond twee uur 's middags vlam aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer. De bakwagen was daar geparkeerd bij de watertoren. Bij aankomst van de brandweer bleek een band van de bakwagen in brand te staan. Het vuur was snel geblust. De eigenaar was de inhoud van de bakwagen, een lading blikken met coating, al aan het overladen in een ander voertuig. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Jeroen Stuve/SWQ Vision).
De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Jeroen Stuve/SWQ Vision).
Een bakwagen vatte rond vlam aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Een bakwagen vatte rond vlam aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
12.51

A16 vrijgegeven na ernstig ongeluk

De A16 richting Antwerpen bij knooppunt Galder is rond kwart voor een 's middags vrijgegeven. De weg was sinds kwart voor zeven 's ochtends afgesloten na een ongeluk waarbij een 22-jarige motorrijder zwaargewond raakte. Hij kwam in botsing met een vrachtwagen en een bestelbus.

Lees hier de details.

11.35

Brand op dak bedrijf

Bij een bedrijf aan Leenderweg in Valkenswaard woedde deze ochtend brand op het dak. Het vuur brak uit tijdens werkzaamheden aan het dak. Het ging volgens de brandweer om een klein brandje. "Oplettende werknemers wisten dit snel te blussen." De brandweer heeft de situatie gecontroleerd en is daarna weer terug naar de kazerne gegaan.

11.00

A16 nog langer dicht na ongeluk

Eerder leek het erop dat de A16 bij Galder in de richting Antwerpen rond elf uur weer vrij kon worden gegeven. Inmiddels is die verwachting bijgesteld tot twaalf uur. Het politie-onderzoek naar het ongeluk waarbij een motorrijder zwaargewond raakte, is nog niet afgerond.

Wachten op privacy instellingen...
10.50

Verdachte vaten gevonden

In Vinkel is een groot aantal verdachte vaten gevonden, zo'n vijftig tot zestig. Het gaat vermoedelijk om vaten met daarin drugsafval. De vondst werd gedaan door een voorbijganger. De vaten lagen op en langs een zandpad aan de Rekken. De politie was vanochtend bezig met onderzoek. Specialisten van de LFO, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie, helpen hierbij. Een gespecialiseerd bedrijf moest eraan te pas komen om de vaten op te ruimen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
09.29

Motorrijder (22) zwaargewond bij ongeluk A16

De man die vanochtend vroeg zwaargewond raakte op de A16 bij Galder is een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam. Dat maakte de politie zojuist bekend. De man kwam in botsing met een vrachtwagen en een bestelbus. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht.

Lees hier de details.

09.18

Kapotte auto op A59

Verkeer op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel moest vanochtend rekening houden met een file tussen Nieuwkuijk en Drunen-West. Daar stond een kapotte auto op de weg. Een rijstrook werd afgesloten. De file was rond kwart over negen vijf kilometer lang en de vertraging bedroeg op dat moment vijftien minuten.

09.06

Automobilist onder invloed

Een automobilist is gisteravond aangehouden in Drimmelen. Agenten roken toen ze de bestuurder wilden controleren al snel een hennepgeur. De man testte positief op cannabis en hij had hasj bij zich. De verdachte krijgt een proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed en vanwege de softdrugs.

De automobilist in Drimmelen was onder invloed (foto: Instagram wijkagenten Drimmelen).
De automobilist in Drimmelen was onder invloed (foto: Instagram wijkagenten Drimmelen).
08.51

'A16 om elf uur vrij'

Rijkswaterstaat hoopt de A16 rond elf uur vrij te kunnen geven. Dit na het ongeluk dat vanochtend vroeg gebeurde bij knooppunt Galder. Daar kwam een motorrijder in botsing met een vrachtwagen en een bestelbus. Bij Ulvenhout is het druk vanwege verkeer dat daar keert om zo richting België te rijden.

Foto: X/Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
Foto: X/Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
08.30

Ongeluk op A50

Verkeer op de A50 van Oss richting Eindhoven kwam vanochtend enige tijd in een fikse file terecht. Daar gebeurde een ongeluk met een vrachtwagen bij Veghel-Noord. Daar was een halfuur lang maar een rijstrook open. Het verkeer reed bij Nistelrode de file in. De file was rond kwart voor negen 's ochtends negen kilometer lang, de vertraging bedroeg op het hoogtepunt vijftig minuten.

08.19

Fikse file op A58

Verkeer op de A58 van Bergen op Zoom richting Tilburg moest vanochtend enige tijd rekening houden met een flinke file tussen knooppunt Princeville en Ulvenhout. Dit was een gevolg van de afsluiting van de A16 bij Galder na het ongeluk dat daar gebeurde. De file was rond kwart over acht 's ochtends zeven kilometer lang, de vertraging bedroeg op dat moment een klein halfuur.

07.15

Ongeluk op A16: weg dicht

De A16 bij knooppunt Galder is in de richting van Antwerpen dicht na een ongeluk tussen een motor en een vrachtwagen. Het ongeluk op de snelweg richting het zuiden gebeurde rond kwart voor zeven. Volgens onze 112-correspondent is de motorrijder gewond geraakt en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter op de snelweg.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht. Dat betekent dat de snelweg voorlopig dicht zal blijven, zo geeft Rijkswaterstaat rond half acht aan. Wil je vanuit Breda in de richting van Antwerpen volg dan de omleiding vanaf knooppunt Klaverpolder via de A17, A58 en de A4.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
06.00

Dronken automobilist belandt in sloot

De man die gisteravond met zijn auto op zijn kop in de sloot langs de parallelweg van de N279 bij Heeswijk-Dinther belandde, had te diep in het glaasje gekeken. Het gaat om een automobilist van 26 uit Bergeijk, zo meldt een wijkagent. De man kon zelf uit zijn auto komen.

Volgens de wijkagent had hij voordat hij van de weg raakte en in de sloot belandde een andere auto geraakt. Bij een alcoholtest blies de man 515 ugl, bijna 2,5 keer zoveel als toegestaan. Er wordt proces verbaal opgemaakt, zo laat de wijkagent weten. Het ongeluk gebeurde iets na half tien.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
05.45

Gewonde bij botsing

Bij een botsing tussen een bestelbus en een auto op op de Bosscheweg (N279) bij Erp is gisteravond iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond kwart over tien ter hoogte van de Morgenstraat. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Dit wordt door de politie onderzocht.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!