'Aanvallen' is advies van Willy en René voor Champions League-kraker PSV

19 februari om 10:15 • Aangepast 1 maart om 02:01
nl
PSV kan zich opmaken voor een heuse kraker. Dinsdagavond neemt de ploeg van coach Peter Bosz het in de Champions League op tegen het Duitse Borussia Dortmund. Clubiconen René en Willy van de Kerkhof hebben er vertrouwen in dat PSV goed voor de dag zal komen. Al maakte de ploeg vrijdag, tijdens de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Heracles Almelo, weinig indruk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Tijdens de laatste competitiewedstrijd voor zo'n Europese week speel je toch een beetje met de handrem erop", weet ex-PSV'er Willy van de Kerkhof uit ervaring. "Dan is een 2-0 zege voldoende. PSV heeft kansen op meer gehad, maar die doelman van Heracles stond heel goed te keepen. Op een gegeven moment valt dan toch die 2-0. Dan zijn de drie punten binnen, op naar Dortmund."

"Dinsdag moet het gebeuren."

Volgens oud-vleugelaanvaller René van de Kerkhof is het wel gemakkelijk om, als je een matige wedstrijd speelt, te zeggen dat een slechte generale een goede uitvoering betekent. "Het was saai tegen Heracles", vertelde de ex-international in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Dortmund is een tegenstander van een heel ander kaliber. Maar ik denk dat PSV er toch wel klaar voor is. De ploeg heeft het goed gedaan, er zijn geen blessures opgelopen. Dinsdag moet het gebeuren."

Ondanks de kracht van Dortmund vindt Willy niet dat PSV dinsdag de gebruikelijke tactiek moet aanpassen. "Je wil natuurlijk niet van het begin af aan in de valkuil van Dortmund lopen, maar je moet thuis je eigen spel spelen: aanvallen en dan kijken hoe de tegenstander daarop reageert. Ik verwacht een heel leuke wedstrijd."

"Donyell Malen zal zich willen profileren."

Deze Champions Leaguewedstrijd wordt een weerzien met oud-PSV'er Donyell Malen. Al kampte de aanvaller afgelopen weekend nog met een blessure. Of hij dinsdag in actie zal komen, is nog een vraagteken.

Maar niet voor René. "Ik denk dat hij wel gaat spelen. Malen doet het de laatste weken toch weer goed, hij scoort weer. Ik vind het ook leuk om hem weer terug te zien. Hij heeft een paar moeilijke maanden gehad, maar hij zal dinsdag toch weer in de basis staan en dan zal hij goed zijn best willen doen om zich tegen zijn oude club te profileren. Maar ik denk dat PSV er helemaal klaar voor is. Ik denk dat ze met bescheiden cijfers, 1-0, gaan winnen." Willy is positiever: "Ik houd het op 3-1."

"Willem II hoort in de Eredivisie thuis."

Waar PSV in de competitie op ruime afstand koploper is, houdt RKC Waalwijk zorgen. De club uit Waalwijk bleef zondag lange tijd knap met tien man overeind in De Kuip tegen nummer twee Feyenoord, maar moest uiteindelijk toch de drie punten in Rotterdam laten. RKC bezet met achttien punten uit 22 wedstrijden de zestiende plaats in de Eredivisie.

In de Keuken Kampioen Divisie deed Willem II afgelopen weekend goede zaken. De ploeg van de Belgische coach Peter Maes won in Tilburg met 2-1 van titelconcurrent ADO Den Haag en blijft zo op kampioenskoers: "Geweldig", vindt Willy. "Willem II verwelkomen we heel graag in het nieuwe voetbalseizoen in de Eredivisie. Daar is de club ook klaar voor. Het is een ploeg die in de Eredivisie thuishoort."

René is wat voorzichtiger. "Ik denk dat het nog wel spannend kan worden. Naast Roda JC - waar Willem II een voorsprong van zeven punten op heeft - heb je nog steeds te maken met ADO. Die ploeg heeft Willem II ondanks de nederlaag van vrijdag ook nog in het vizier. Maar ik hoop natuurlijk van ganser harte dat Willem II doorgaat. Je moet nog oppassen, want je hebt maar paar punten voorsprong op de concurrentie. Maar het gaat de goede kant op."

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

Lees hier hoe Olivier Boscagli en Peter Bosz uitkijken naar de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!