Steven Brunswijk wil al na anderhalf jaar van café af: 'Heb het geprobeerd'

21 februari om 07:00 • Aangepast 1 maart om 02:02
nl
Comedian Steven gaat zijn feestcafé Brabo's in Boxtel alweer verkopen. Het kost de Tilburger toch meer tijd dan gedacht. "En als ik dan moet kiezen tussen grappen maken, of een café, dan kies ik voor grappen maken. Dat zit in mijn bloed."
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Het was een jongensdroom: een eigen feestcafé. In oktober 2022 opende Brunswijk daarom zijn eigen Café Brabo's, op de markt van Boxtel. Maar nu staat het te koop. "Grappen maken zit in mijn bloed. Dus als ik dan moet kiezen, zal ik altijd voor het podium gaan. Ik heb altijd van een feestcafé gedroomd, maar in de praktijk pakte het toch anders uit dan gehoopt."

En dat is een bittere pil voor de Tilburger. "Andere mensen hebben me verteld dat ik trots moet zijn, maar het voelde als falen. Je kunt niet alles in goud veranderen."

"Ik heb het tenminste geprobeerd."

Bij de opening van zijn feestcafe moest hij veel denken aan zijn moeder, die inmiddels overleden is. "Zij is naar Nederland gekomen om ervoor te zorgen dat ik het goed heb. Ik wilde me naar haar toe bewijzen. Als zij het maar goed vindt, dacht ik dan."

Maar stiekem weet Brunswijk dat zijn moeder trots op hem is. "Vooral toen een klant tijdens carnaval tegen me zei dat ik trots mocht zijn, drong dat wel door. Ik heb het tenminste geprobeerd."

Het café blijft open tot het verkocht wordt.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Steven Brunswijk opent danscafé Club Brabo's: 'Je vindt me op de dansvloer'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.