Liveblog

112-nieuws: storing in informatie NS voorbij • brand bij bedrijf Eindhoven

21 februari om 16:49 • Aangepast 1 maart om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.37

Geen treinen tussen Boxtel en NS

Door een aanrijding met een voetganger ter hoogte van Acht rijden er geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven, aldus de NS. Drie treinen die onderweg waren, zijn terug naar de dichtbijzijnste stations begeleid. Waarschijnlijk rijden de treinen rond half twaalf weer.

20.34

Man aangehouden (58) na vondst van dode vrouw in Boxtel

De politie heeft vandaag een 58-jarige man aangehouden na de vondst van een dode vrouw in een woning in Boxtel. De vrouw werd dinsdagnacht rond twee uur na een melding gevonden in een appartement. Ze woonde daar niet.

Wat de relatie was, tussen de man en de vrouw, is nog niet bekend. De politie doet verder onderzoek.

19.34

Hond dood na aanrijding, baasje gewond, dader rijdt door

Bij een ongeluk op de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard is een overstekende vrouw samen met haar hondje aangereden. De klap was zo hard dat een schoen van haar over de schutting landde bij omwonenden. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en het hondje heeft het niet overleefd.

De dader, die vanuit de richting van Waalre kwam, reed na het ongeluk door. De politie doet uitgebreid onderzoek en is op zoek naar camerabeelden. De auto moet een gebroken koplamp met kunststof glas hebben.

De weg is dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.25

Storing bij NS voorbij

De storing bij de NS, waardoor er geen reisinformatie beschikbaar was op borden of in de app, is voorbij. Alles werkt weer naar behoren, aldus de NS

17.25

Brand in Eindhoven weer onder controle

De brand aan de Hurksestraat in Eindhoven is volledig onder controle. De brand brak waarschijnlijk uit bij werk aan het dak, meldt de brandweer.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision Mediaprodukties
17.13

Motorrijder in de fout

Een motorrijder (21) uit Schijndel was zijn motorrijbewijs bijna kwijt, vier dagen nadat hij het behaald had. Hij reed vanmiddag na correctie 46 kilometer per uur te snel aan de Kaathovensedijk in Heeswijk-Dinther. Daar mag je maximaal 60 kilometer per uur. Wie vijftig kilometer per uur te hard rijdt, moet zijn rijbewijs inleveren. De man komt dus goed weg, hij krijgt wel een fikse boete.

17.00

Brand bij bedrijf in Eindhoven

In Eindhoven is brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Hurksestraat. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt. Het gaat om een beginnende brand aan de dakconstructie. Met de inzet van een hoogwerker wordt geprobeerd de brand te lokaliseren en te bestrijden. Iedereen is inmiddels uit met pand.

16.52

Gekantelde vrachtwagen staat weer recht op N65

Rijkswaterstaat en bergers zijn klaar met het bergen van de gekantelde vrachtwagen op de N65 bij Oisterwijk. Daar botsten eerder op de dag twee vrachtwagens op elkaar. De weg is nu weer open.

Wachten op privacy instellingen...
16.40

Geen vertrekinformatie bij NS

Wie met de trein reist, moet improviseren. Door een technische storing kan er op dit moment geen of foutieve informatie getoond worden op de digitale vertrekschermen op de stations en in de reisplanner app, meldt de NS. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

De storing heeft geen gevolgen voor het treinverkeer. Het is nog onduidelijk hoe lang het probleem gaat duren.

15.50

Brommobiel van de snelweg gehaald

Op de A50 bij Best is een brommobiel, een auto waarmee je maar 45 kilometer per uur kunt rijden, van de weg gehaald. De bestuurder had een verkeerde afslag genomen en wist even niet wat te doen, meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Flinke file richting Breda

Op de A27 bij de Merwedebrug is een ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. De reistijd loopt op tot ruim 60 minuten extra. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

14.05

Fietsster in ziekenhuis na botsing met auto

Een vrouw is vanmiddag met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat een auto op de Zuiderparkweg in Den Bosch tegen haar aan reed. Het is niet bekend hoe het met haar gaat. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar kwam niet naar de plek van het ongeval. Hoe de botsing precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De plek waar de auto en de fiets elkaar raakten (Foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
De plek waar de auto en de fiets elkaar raakten (Foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
12.30

Vrachtwagens botsen op N65 bij Biezenmortel, weg helemaal dicht

Twee vrachtauto's zijn woensdag aan het begin van de middag op elkaar gebotst op de N65 bij Biezenmortel. Eén slachtoffer, de bijrijder van een van de vrachtwagens, zat enige tijd bekneld in het voertuig. Een traumahelikopter werd opgeroepen om eerste hulp te verlenen. De weg tussen Haaren en Oisterwijk in de richting van Tilburg is helemaal dicht voor onderzoek en berging van de trucks. Dit gaat waarschijnlijk de hele middag duren.

LEES OOK: N65 helemaal dicht door botsing twee vrachtwagens, bijrijder bekneld

Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
De schade aan de vrachtwagens is groot (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De schade aan de vrachtwagens is groot (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
12.10

Ongeval tussen busje en auto

Op de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard zijn twee auto's vanochtend op elkaar gebotst. Een vrouw moest daardoor worden nagekeken in de ambulance. De auto raakte zwaar beschadigd. De weg is even afgesloten geweest.

De schade aan de auto is groot (Foto: SQ Vision/Rico Vogels).
De schade aan de auto is groot (Foto: SQ Vision/Rico Vogels).
11.55

Mensen horen knallen in Uden

De politie heeft afgelopen nacht op een parkeerplaats bij het buurtschap Bedaf in Uden rondgekeken na meldingen over knallen in de omgeving. De actie van de agenten leverde niks op. "We hebben niets aangetroffen wat enigszins deze knallen kon verklaren", zegt een woordvoerder. De knallen zouden tussen vier en zes uur in de nacht gehoord zijn.

11.30

A73 dicht na botsing meerdere auto's

De A73 tussen Nijmegen en Boxmeer is rond kwart over elf afgesloten geweest na een botsing waarbij vijf auto's zijn betrokken. Bij Sambeek zouden automobilisten tegen elkaar gebotst zijn. Even na twaalf uur was de A73 weer open. De oorzaak van de aanrijding is een verkeersbord dat van een busje met laadbak is gewaaid. Daardoor zouden de auto's op elkaar gereden zijn. Er zou één vrouw gewond zijn.

De plek op de A73 waar het ongeval gebeurd is. (Foto: SK-Media).
De plek op de A73 waar het ongeval gebeurd is. (Foto: SK-Media).
De bedrijfsauto waar het bord vandaan kwam (Foto: SK-Media).
De bedrijfsauto waar het bord vandaan kwam (Foto: SK-Media).
11.00

Vrouw van telefoon beroofd

Een dief die het had gemunt op een telefoon heeft gisteravond zijn slag geslagen op de Lage Witsiebaan in Tilburg. Een 22-jarige vrouw die daar bellend over straat liep, zag haar telefoon uit haar hand gerukt worden door een jongen. Hij rende ermee weg in de richting van een parkeerplaats aan de Adelaarshorst. Dit gebeurde rond 21. 25 uur. De man zou minderjarig zijn, een donkere huidskleur hebben en een zwarte gewatteerde jas en grijze muts dragen. Verder had hij een lange zwarte sportbroek en zwarte schoenen aan. De politie zoekt mensen die informatie over de diefstal of camerabeelden hebben.

09.00

Bestuurder laat auto achter in greppel

Agenten van politieteam Maashorst kwamen in hun nachtdienst uit bij een achtergelaten Range Rover. Ze vermoeden dat de bestuurder iets te hard heeft gereden en na de actie de auto heeft achtergelaten. "Iets te vroeg en te fanatiek de afslag genomen", schrijft het team erover op Instagram. "Wel zonde van de auto. Het voertuig wordt getakeld", sluiten de agenten hun bericht af.

De achtergelaten Range Rover (Foto: Politie Maashorst).
De achtergelaten Range Rover (Foto: Politie Maashorst).
07.40

Auto vliegt in brand op de snelweg

Op de A50 bij knooppunt Paalgraven, vanuit Arnhem in de richting Eindhoven, is een auto in brand gevlogen. In eerste instantie was er bij Ravenstein een rijstrook dicht, maar even later werd de snelweg vanuit Arnhem in de richting Oss helemaal afgesloten. Dit zorgde voor een uur vertraging.

Rond kwart over tien werden allebei de rijstroken bij Ravenstein weer vrijgegeven. Het uitgebrande voertuig is geborgen en een asfaltexpert is op de plek van de brand geweest. De weg moest worden schoongemaakt en hersteld.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Rook boven de A50 (foto: Maresie van Lieshout).
Rook boven de A50 (foto: Maresie van Lieshout).
07.15

Ongeluk op de A2

Een ongeluk op de A2 bij knooppunt De Hogt zorgde vanochtend vanuit Maastricht in de richting van Eindhoven voor behoorlijk wat vertraging. Er waren twee rijstroken dicht. Je moest dan ook rekening houden met meer dan een half uur extra reistijd, zo waarschuwde de ANWB. Om tien over halfacht was de weg weer vrij.

Door het ongeluk liep het ook vast op de A67 vanuit Venlo. Ook hier moest je in de richting Eindhoven rekening houden met ruim een half uur vertraging.

Beeld: ANWB Verkeersinformatie.
Beeld: ANWB Verkeersinformatie.
07.00

Zoekactie in Mastbos

De politie en brandweer hebben sinds gisteren in het Mastbos, in de omgeving van de Marellenweg, in Breda uitgebreid gezocht naar iemand die vermist is. In de middag vloog er een politiehelikopter en rond elf uur gisteravond werd ook het droneteam van de brandweer ingezet bij de zoekactie. Vanmiddag meldde de politie dat de vermiste in goede gezondheid is aangetroffen.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
06.30

Dode vrouw gevonden in appartement

In een appartement aan het Hoogheem in Boxtel heeft de politie vannacht rond twee uur een dode vrouw gevonden. Het gaat niet om de bewoonster van het appartement, zo laat de politie weten. Over de doodsoorzaak is nog veel onduidelijk. Ook is de identiteit van het slachtoffer nog niet bekend.

06.00

Bestelbus door brand verwoest

Een bestelbus die naast een huis aan de Leyhof in Den Bosch geparkeerd stond, is vannacht door brand verwoest. Ook het huis liep wat schade op. De brand werd iets na half twee gemeld. Toen de brandweer bij het huis kwam, sloegen de vlammen uit het busje. De bedrijfswagen stond volledig in brand en werd compleet verwoest.

Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De politie heeft nog niet kunnen vaststellen of het vuur door 'derden' is aangestoken. In het busje stonden een aantal gasflessen. Deze werden door de brandweer uit het voertuig gehaald en vervolgens gekoeld. De aanhanger achter het busje bleef gespaard. De brand trok, ondanks het nachtelijke tijdstip, heel wat bekijks.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
05.55

Verdacht vat gedumpt in polder

Een enorm vat met vermoedelijk drugsafval is gisteravond laat gevonden in de polder tussen Den Bosch en Vlijmen. Het gaat om een zogenoemde IBC-container met een inhoud van duizend liter. Wat er precies in zat wordt nog onderzocht, zegt de politie. Het vat is leeggelopen in de berm en een sloot langs de Voorste Zeedijk op de grens van de gemeenten Heusden en Den Bosch. De melding van de vondst kwam iets voor middernacht binnen bij de brandweer.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
05.45

Aanhouding rond wedstrijd PSV

Er is gisteren in Eindhoven één aanhouding verricht rond de thuiswedstrijd van PSV in de Champions League. "Wij kijken vooral terug op een geslaagd en veilig voetbalfeest in de Eindhovense binnenstad", zo liet de politie na afloop van het duel tegen Borrusia Dortmund weten. De wedstrijd eindigde in 1-1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!