As overleden zoon: razende vader bedreigt ex en medewerker crematorium

21 februari om 16:15 • Aangepast 1 maart om 02:00
nl
In een heel zwarte periode in zijn leven kreeg Alfred van N. (51) uit St. Willebrord een waas voor zijn ogen. Hij bedreigde zijn ex en een medewerker van een crematorium met de dood en werd opgepakt. En daarom zat hij woensdag, een kleine twee jaar later, in de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Alle alarmbellen gingen af op 15 juni 2022. Alfred was op weg naar zijn ex in Etten-Leur om haar ‘af te maken’. De man bleek een behoorlijk strafblad te hebben en kreeg in 2016 nog twee jaar cel voor verboden wapenbezit. De politie wist hem vlak bij haar huis te stoppen door hem twee keer te taseren.

Alfred was al jaren boos op zijn ex en voedde zijn zoon zelf op. In jaren was er geen contact met zijn ex en ook zijn zoon wilde niets met zijn moeder te maken hebben. Maar, op 1 mei 2022 overleed hun gezamenlijke zoon (17) bij een verkeersongeluk. De ex van Alfred wilde ook een deel van de as van de zoon en dat maakte Alfred woest.

Zo woest, dat justitie besloot om de urn in beslag te nemen. En daardoor liep het in het crematorium in Roosendaal uit de hand toen Alfred daar met zijn ouders toch de urn wilde ophalen. Een medewerker werd met de dood bedreigd met uitspraken als ‘je mag wel groot en breed zijn, maar ik maak je af met tien vrienden van me’.

“Ik brei er een end an.”

Toen de politie hoorde dat Alfred daarna op weg was naar zijn ex met de woorden ‘nu ben ik het zat, ik maak haar af’ werd Alfred snel aangehouden. In de rechtbank verklaarde hij dat dit allemaal een misverstand was. “Ik brei er een end an”, zo had hij gezegd. En dat wilde niet zeggen dat hij haar ging doden, maar dat hij haar voor eens en voor altijd duidelijk wilde maken dat hun zoon nooit contact met zijn moeder wilde en dat zij nu ook geen deel van zijn as kreeg. Zo mocht ze bijvoorbeeld ook niet bij de uitvaart zijn.

De officier van justitie snapte dat Alfred zeer emotioneel was in de periode na het overlijden van zijn zoon. “Maar, er zijn ook grenzen”, zo gaf hij aan. Hij toonde zich mild en eiste een werkstraf van 40 uur en 60 uur voorwaardelijk en een geldboete van 200 euro. Naast de bedreigingen van zijn ex en de medewerker van het crematorium, had Alfred eind 2021 ook een boa bedreigd die bij hem kwam controleren op illegaal vuurwerk. Ook werd er een flink vleesmes gevonden in de auto waarmee Alfred op weg was naar zijn ex.

“Ik heb hier niets meer.”

Alfred schudde regelmatig zijn hoofd. Hij heeft geen behoefte meer aan contact met zijn ex. Dat is een gesloten boek, vertelde hij. En eigenlijk wil hij ook weg. “Ik heb hier niets meer”, vertelde hij. “En het liefst emigreer ik zo snel mogelijk, met mijn ouders, naar Spanje, om daar m’n leven weer op te pakken.

De uitspraak in deze zaak is op 6 maart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!