Liveblog

112-nieuws: brand in zinkfabriek • muur ingestort door storm

22 februari om 09:40 • Aangepast 1 maart om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

21.51

Politie zoekt eigenaar gouden lepels en sieraden.

De politie is op zoek naar de eigenaar van gouden lepels die een jaar geleden werden aangetroffen bij een man die verdachte is van een inbraak in Sint Oedenrode. De politie denkt dat ook deze voorwerpen buit zijn gemaakt bij een woninginbraak.

Wachten op privacy instellingen...
21.39

Bedrijfspand ingestort door wind

Op industrieterrein de Hurk in Eindhoven is vanavond een muur van een bedrijfspand ingestort door de harde wind van storm Louis. Het pand stond leeg en was al deels gesloopt. Een muur van zo’n vijftig meter lang waaide om en kwam op de naastgelegen straat terecht, ook vlogen gevelplaten los. De straat was bezaaid met brokstukken en puin. Er is niemand gewond toen de muur instortte. De brandweer is aanwezig om de situatie veilig te stellen en te beoordelen, maar hebben hulp van een gespecialiseerd bedrijf nodig om al het puin op te ruimen en de straat weer toegankelijk te krijgen.

20.05

Brand in zinkfabriek

Vanmiddag rond 16.45 uur is de brandweer gealarmeerd vanwege een industriebrand op het terrein van Nyrstar in Budel-Dorplein. De situatie op het terrein van de zinkfabriek was snel onder controle. Later bleek dat er een brand heeft gewoed bij een transformatorhuisje.

(foto: WdG/SQ Vision)
(foto: WdG/SQ Vision)
18.12

Minder treinen door storing in tunnel

Door een storing in een tunnel is er vertraging en rijden er minder treinen tussen Boxtel en Eindhoven Centraal. De NS verwacht dat de storing zeker tot acht uur gaat duren.

15.55

A58 afgesloten: vaten op de weg

De A58 tussen Tilburg en Breda is afgesloten wegens een ongeluk met twee vrachtwagens. Er liggen vaten op de weg.

Ook het verkeer rondom de A58 staat muurvast.

15.37

Auto tegen boom

Op de Strijbeekseweg in Strijbeek is een auto tegen een boom gereden. Er werden diverse hulpdiensten ingeroepen. Twee slachtoffers van het ongeluk zijn naar het ziekenhuis gebracht.

14.45

Stomdronken automobilist

Op de Reuverlaan in Tilburg is vandaag in de vroege ochtend een 53-jarige automobilist aangehouden die stomdronken achter het stuur zat. Zijn auto had veel schade. De Tilburger slingerde over de weg en negeerde stoptekens van de politie. Uiteindelijk wist een agent de man uit de auto te trekken.

11.40

Hennepkwekerij gevonden in schuur

In een schuur op de Statenweg in Boekel is een hennepkwekerij gevonden. Er zijn geen planten gevonden in de kwekerij. Wel werden er lege potten gevonden. De politie doet onderzoek.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
10.02

Gasleiding geraakt in Asten

Op de Lienderweg in Asten is zojuist een gasleiding geraakt tijdens graafwerkzaamheden. De brandweer heeft de weg afgezet. Netbeheerder Enexis is bezig de gasleiding af te sluiten. De brandweer heeft gasmetingen gedaan bij de omliggende huizen. Er zijn geen geen gevaarlijke concentraties gemeten.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
06.03

Wegpiraat vlucht met drie kinderen op achterbank

Een man is woensdagavond met hoge snelheid gevlucht voor de politie in Helvoirt. Tijdens zijn vlucht haalde de man levensgevaarlijke capriolen uit, zo meldt de politie op Instagram. De man kon worden aangehouden nadat hij met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur was gevlucht. Ook reed hij tegen het verkeer in.

Bij zijn aanhouding bleek dat er tijdens zijn dollemansrit drie jonge kinderen van onder de zes op zijn achterbank zaten.

Foto: Instagram Politie Boxtel/Vught/Gestel
Foto: Instagram Politie Boxtel/Vught/Gestel
01.15

Duizenden liters drugsafval gedumpt

In Schijndel is vannacht zo'n tienduizend liter drugsafval gevonden aan de Steeg. Tien containers van ieder duizend liter lagen in het gras naast de weg tussen Schijndel en Heeswijk-Dinther. De meeste containers waren tot de rand gevuld.

Een aantal van de vaten was kapot, daardoor lekte vloeistof rechtstreeks in de berm en in een naastgelegen sloot. Met de Zuid-Willemsvaart op steenworp afstand, schaalde de hulpdiensten flink op.

De vaten zaten vol met 'een chemische, sterk stinkende vloeistof', zo meldt een 112-correspondent ter plaatse.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.50

Vrouw ernstig gewond, dader gevlucht

Bij een ongeluk op de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard is een overstekende vrouw samen met haar hondje aangereden. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het hondje heeft het ongeluk niet overleefd.

De dader, die vanuit de richting van Waalre kwam, reed na het ongeluk door. De politie meldt dat het vermoedelijk gaat om een BMW. Op de plek van het ongeluk vonden agenten onderdelen van zo'n type auto.

Verder zijn zij op zoek naar camerabeelden. Ook is een Burgernetmelding uitgestuurd.

foto: Rico Vogels/ SQ Vision
foto: Rico Vogels/ SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!