Video

Drie jonge kinderen op de achterbank bij achtervolging met politie

22 februari om 06:39 • Aangepast 1 maart om 02:03
nl
Een man is woensdagavond met hoge snelheid gevlucht voor de politie in Helvoirt. Tijdens zijn vlucht haalde de man levensgevaarlijke capriolen uit, zo meldt de politie op Instagram. De man reed met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur. Ook reed hij tegen het verkeer in. Na zijn aanhouding bleek dat er tijdens zijn dollemansrit drie jonge kinderen van jonger dan zes op zijn achterbank zaten.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De politie zag de man met hoge snelheid rijden op de N65 en gaf hem een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de man juist gas bij. "De bestuurder reed al gauw 150 kilometer per uur waar 80 is toegestaan", zegt de politie.

De achtervolging werd ingezet en de man ging de snelweg op richting Den Bosch. Inmiddels reed de man meer dan 200 kilometer per uur.

"Dat er geen ongelukken zijn gebeurd, is een wonder. Levensgevaarlijk!"

Hij haalde meerdere keren in over de vluchtstrook, sneed andere weggebruikers af, reed door het rood en reed tegen het verkeer in op de snelweg.

"Dat er geen ongelukken zijn gebeurd is een wonder. Levensgevaarlijk!", schrijft de politie. Op het moment dat de man eindelijk kon worden gestopt, rende de man weg. Met de inzet van een politiehelikopter kon de politie zien waar hij zich uiteindelijk had verstopt. Op dat moment ontdekten de politie de drie kleine kinderen op de achterbank van de auto.

"De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs, wij wachten nog op de uitslagen. Verder kan de bestuurder rekenen op een flinke boeteregen."

Navraag bij de politie leert dat er ook melding is gedaan bij Veilig Thuis, dat is het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. De man zit nog vast. Uiteindelijk zal een rechter oordelen wat voor straf de man krijgt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!