PSV kan reuzestap zetten richting titel: 'En dan een dikke sigaar'

1 maart om 15:02 • Aangepast 15 maart om 02:02
nl
PSV kan vanmiddag tegen Feyenoord een reuzestap zetten richting de titel. Peter Bosz heeft wel moeten puzzelen in aanloop naar de topper want Joey Veerman en Ismael Saibari kunnen niet meedoen. De trainer hoopt de grootste concurrent zondagmiddag schaakmat te zetten en het dan op een speciale manier te vieren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV en Feyenoord komen elkaar voor de vierde keer dit seizoen tegen. Drie keer werd deze wedstrijd al in Rotterdam gespeeld. De laatste keer verloren de Eindhovenaren in de beker van Feyenoord en dat zit Peter Bosz anderhalve maand later nog steeds dwars. “We hebben toen op een bepaalde manier verloren”, doelde hij op een niet gegeven strafschop. “Daar willen we nu revanche voor nemen. Daar zijn we sportman voor.”

Maar PSV wil niet alleen revanche maar ook een voorschot nemen op de titel. Mocht er zondag gewonnen worden tegen de directe concurrent dan heeft de Eindhovense club een voorsprong van dertien punten. Zonder dat Peter Bosz zich al rijk rekent gaat hij een eventuele zege wel vieren.

"Dan ga ik een dikke sigaar opsteken."

“Dan ga ik een dikke sigaar opsteken. Dat vind ik af en toe echt heerlijk. Maar ik wil wel zeggen dat we dan natuurlijk nog geen kampioen zijn. Maar we kunnen wel een directe concurrent pijn doen.”

In jacht op een overwinning heeft Peter Bosz wel moeten puzzelen, want hij kan geen beroep doen op Joey Veerman en Ismael Saibari. Beide middenvelders zijn geblesseerd. Maar volgens Bosz zijn het lichte blessures en lijkt de Champions League-wedstrijd tegen Dortmund dus niet in gevaar te komen.

"Babadi is naar mij toegekomen voor een gesprek."

Door de blessures van de twee middenvelders lijkt er een plekje vrij te komen voor Isaac Babadi, met wie PSV lange tijd onderhandelde over een nieuw contract. Zaterdag kwam er witte rook. Daar heeft Peter Bosz een belangrijke rol in gespeeld.

“Ik heb gewacht tot hij naar mij toe kwam om een gesprek te voeren. Dat is vorige week geweest. Toen vroeg hij om een momentje. Ik heb een belang dus daarom heb ik op hem gewacht, want hij moet een beslissing nemen. Het was een goed gesprek, want ik wilde best veel dingen tegen hem zeggen. We hebben hem uiteindelijk het perspectief geschetst."

Geen Babadi in de basis, zo blijkt bij het bekendmaken van de opstelligen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!