Ze doet het weer! Gouden plak voor Cathelijn Peeters op WK Indoor

3 maart om 22:17 • Aangepast 15 maart om 02:00
nl
Cathelijn Peeters uit Dongen heeft een gouden plak gehaald op het WK Indoor in Glasgow. Samen met haar teamgenoten Femke Bol, Lieke Klaver en Lisanne de Witte zette ze de beste tijd neer op de 4 x 400 meter estafette. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK Indoor.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De vier deden dat in een tijd van 3.25,07, waarmee ze onder het Nederlands record doken. Het team van de Verenigde Staten behaalde het zilver in 3.25,34 en de bronzen medaille was voor Groot-Brittannië in 3.26,36.

In de finale was het Nederlandse team oppermachtig. Klaver nam als startloper direct de leiding, Peeters en De Witte hielden de eerste positie vast, zodat Bol het kon afmaken. De Amerikaanse Alexis Holmes drong wel aan op de laatste meters, maar Bol wist er naar de finishlijn nog een extra versnelling uit te persen.

"Cathelijn en Lisanne hebben het geweldig gedaan door die eerste plek vast te houden," zei Lieke Klaver na afloop over haar teamgenoten.

Met de zege in Glasgow borduurt Peeters en haar team voort op het succes tijdens het WK Atletiek vorig jaar in Boedapest. Ook daar wonnen ze in augustus op de buitenbaan goud met de estafette.

Cathelijn Peeters wordt steeds vaker herkend op straat, vertelde ze vorig jaar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!