Liveblog

112-nieuws: scooter geschept • bezorgbusje van dijk geraakt

4 maart om 07:00 • Aangepast 15 maart om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.17

Taha (15) uit Roosendaal vermist

De politie meldt dat het nog steeds dringend op zoek naar een 15-jarige Roosendaalse jongen die Taha heet. Hij is vanmorgen in Oosterhout uit een taxi gestapt en niet op zijn school aangekomen. Hij is daarna nog in Teteringen gezien. Bij tips bel dan 112.

21.44

Bezorgbusje van de dijk geraakt

Een bezorgbusje van supermarkt Albert Heijn is vanavond van de dijk geraakt in Werkendam. De bezorger was de boodschappen aan het bezorgen, maar zij was vergeten de handrem erop te zetten waarop het busje van de dijk raakte. Het wordt voor de berger nog een uitdaging om de bus weer de weg op te krijgen. Die maakt nu een plan om de bus te bergen.

(foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision)
(foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision)
19.01

Fietser aangereden in Waalwijk

Een fietser is aan het eind van de middag gewond geraakt na een aanrijding met een auto aan de Altenaweg in Waalwijk. De bestuurster van de auto zag, vermoedelijk door de laagstaande zon, een overstekende man op een fiets niet aankomen. De fietser raakte bij de botsing lichtgewond. De man werd na behandeling door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht.

(foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
(foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
18.54

Fietser ten val gekomen

Een fietser is vanmiddag net voorbij de kruising met de Meemortel/Burgemeester van Houtstraat in Budel ten val gekomen, mogelijk toen een personenauto passeerde. Het is nog onduidelijk of de auto de fietsster heeft geraakt of dat de vrouw door een schrikreactie ten val is gekomen. De bestuurder van de auto stopte om hulp te verlenen. De vrouw is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

(foto; SQ Vision)
(foto; SQ Vision)
17.37

Scooter geschept door auto

Een scooterrijder is vanmiddag geschept door een auto. Het incident gebeurde op de Technologieweg in Oosterhout. De scooterrijder zou geen voorrang hebben gegeven aan een automobilist. Het slachtoffer is met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Wat zijn precieze verwondingen waren is niet bekend. Wel was het slachtoffer goed aanspreekbaar en werd er gesproken over rugletsel. De bestuurder en bijrijder van de auto kwamen met de schrik vrij.

16.18

Stadsbus rijdt fatbike aan

Op de Buspassage Oost in Breda is een persoon op een fatbike aangereden door een stadsbus. Een bus reed de Buspassage Oost op om naar het Centraal Station te gaan. Een fatbiker kruiste de bus en werd aangereden. Op de fatbike zaten twee jongens. Een jongen van 15 is zwaar gewond geraakt en na behandeling door het personeel van de traumaheli per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De andere (14) raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Wachten op privacy instellingen...
15.31

Rijstrook dicht op A27

Op de A27 van Utrecht naar Breda is ter hoogte van Noordeloos - Hank was de rechterrijstrook gesloten wegens een kapotte vrachtauto. De weg is inmiddels weer vrij en de vertraging neemt af naar circa 40 minuten.

14.41

Handgranaat gevonden in Tilburg

Bij kringloopwinkel La Poubelle aan de Havendijk in Tilburg is vanmiddag een handgraat gevonden. Het explosief werd aangetroffen tussen tweedehandse spullen die iemand had ingeleverd. De winkel was enige tijd ontruimd, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

13.21

Rijstrook dicht bij De Hogt

Bij knooppunt De Hogt op de A2 richting Maastricht is zojuist een ongeluk gebeurd. De rechterrijstrook is daarom dicht, zo meldt de ANWB. De vertraging richting Maastricht bedraagt op dit moment ongeveer tien minuten. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn gevallen.

Update: de weg is weer helemaal open.

12.33

Brand op dak van woonzorgcentrum Oss

In woonzorgcentrum De Wellen aan de Driek van Erpstraat in Oss is rond halftwaalf vanochtend brand uitgebroken op het dak. De brandweer wist het vuur snel te doven. Meerdere bewoners werden geëvacueerd en de brandweer schaalde op naar middelbrand. Het is nog onduidelijk wat er precies in brand stond of waarom de brand uitbrak. Boven het pand was een beetje rook te zien.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
11.57

Vrachtwagen van de snelweg gereden

Op de A4 bij Heijningen is vanochtend een vrachtwagen van de weg geraakt en tot stilstand gekomen in de berm. De Roemeense chauffeur raakte niet gewond. Er zijn geen andere verkeersdeelnemers bij het ongeval betrokken. Een rijstrook werd afgesloten. Daardoor stond er een file richting Bergen op Zoom.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
11.40

Explosie bij huis

Een ruit en de voordeur van een huis aan de Langenhof in Oosterhout zijn vannacht door een explosief vernield. De bewoonster heeft aangifte gedaan, maar heeft geen idee wie er achter de vernieling zit. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk gebruikt voor de explosie, zo meldt de politie.

Lees hier meer over de explosie

10.40

De schuurbrand van bovenaf

Bij een brand in een schuur van een boerderij aan de Schuivenoordseweg in Terheijden zijn maandagochtend volgens de Veiligheidsregio ongeveer twintig koeien omgekomen. De brandweer was druk bezig om de brand te blussen. Op dronebeelden is de schade aan het einde van de ochtend goed te zien.

Bekijk hier de dronebeelden

07.25

Ongeluk op A2 bij Budel

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is afgesloten bij de afrit Budel na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halfacht 's ochtends tot een vier kilometer lange file vanaf Nederweert, goed voor een kwartier vertraging.

07.01

Ongeluk op A58 bij Oirschot

De linkerrijstrook van de A58 van Tilburg richting Eindhoven is afgesloten bij Oirschot na een ongeluk waarbij meerdere auto's betrokken zijn. De afsluiting leidde rond zeven uur tot een zeven kilometer lange file vanaf Moergestel. De vertraging bedroeg op dat moment ruim een halfuur.

Het ongeluk op de A58 bij Oirschot leidt tot een fikse file (foto: X/Rijkswaterstaat).
Het ongeluk op de A58 bij Oirschot leidt tot een fikse file (foto: X/Rijkswaterstaat).
06.43

Ongeluk op A2 bij Zaltbommel

De linkerrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht was vanochtend enige tijd afgesloten vlak voor Zaltbommel na een ongeluk. De afsluiting leidde rond zeven uur 's ochtends tot een tien kilometer lange file vanaf knooppunt Hintham, goed voor meer dan een halfuur vertraging. Rond kwart over zeven werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

06.35

File na ongeluk bij De Hogt

Verkeer op de A2 van Maastricht richting Eindhoven moest vanochtend enige tijd rekening houden met een kilometerslange file voor knooppunt De Hogt na een ongeluk. De file begon bij Valkenswaard. Inmiddels is de weg vrijgegeven. Rond zeven uur nam de vertraging af tot een kleine tien minuten.

05.56

Brand Terheijden

In een loods van een agrarisch bedrijf aan de Schuivenoordseweg in Terheijden woedt sinds kwart voor zes vanochtend brand. Hoe die kon uitbreken, is niet bekend. Diverse hulpdiensten zijn opgeroepen.

De rook die vrijkomt bij de brand in Terheijden veroorzaakt problemen voor het verkeer op de snelweg A59. Neem zo mogelijk een andere route, adviseert de Veiligheidsregio.

Lees hier de details.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
05.51

Autobrand in Breda

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand op de hoek van de straten Lange Bedde en Vingerhoed in Breda. Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De politie was met twee auto's aanwezig. Agenten spraken met mensen in de buurt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de auto aan de Lange Bedde & Vingerhoed in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de auto aan de Lange Bedde & Vingerhoed in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
00.33

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Agenten in Bergen op Zoom hebben afgelopen nacht een automobilist tegengehouden die extreem gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van ruim 1,5. Daarop moest de bestuurder het rijbewijs inleveren. Details over het extreem gevaarlijke rijgedrag zijn niet bekendgemaakt.

De automobilist in Bergen op Zoom had een alcoholpromillage van bijna 1,5 (foto: Instagram jeugdagenten Bergen op Zoom).
De automobilist in Bergen op Zoom had een alcoholpromillage van bijna 1,5 (foto: Instagram jeugdagenten Bergen op Zoom).
22.23

Auto belandt tegen vangrail A2

Een automobilist raakte gisteravond de rangrail naast de A2 bij Maarheeze. De man raakte daarbij niet gewond. Er lag na de botsing wel behoorlijk wat rommel op de weg. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto te takelen. Aan de andere kant van de weg ontstond na het ongeluk een kijkersfile.

Het ongeluk gebeurde op de A2 bij Maarheeze (foto: SQ Vision/Johan Bloemers).
Het ongeluk gebeurde op de A2 bij Maarheeze (foto: SQ Vision/Johan Bloemers).
Een bergingsbedrijf nam de auto mee (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf nam de auto mee (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!