Mysterieus geluid houdt niet alleen buurt in Eindhoven wakker

4 maart om 16:35 • Aangepast 15 maart om 02:00
nl
Bewoners van de Achtse Barrier in Eindhoven zijn lang niet de enigen in Brabant die last hebben van een mysterieus, onverklaarbaar geluid dat hen wakker houdt. Louise vertelde vrijdag over een geluid waar zij en meerdere buurtbewoners last van hebben. Vervolgens ontving Omroep Brabant tientallen reacties. “Ik vond het een geruststelling dat andere mensen het ook hebben", reageerde Barbara van der Meer. "Ik dacht al dat ik gek aan het worden was."
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Louise (55) uit Eindhoven schreef in het wijkkrantje over een onverklaarbaar geluid en kreeg meteen bijval van twaalf buurtbewoners. “Het lijkt als of er in de verte een lage, dreunende toon is. Het ebt wat weg en dan komt het weer terug." En nu blijkt dat zij niet de enigen zijn die last hebben van zo'n onverklaarbaar geluid.

Vergelijkbare meldingen komen uit verschillende plaatsen in de provincie, zoals Nieuw-Vossemeer: “Het is er 24 uur en gaat inderdaad door alles heen.” Uit Oosterhout: “Als je erop blijft letten, is het zeer irritant en kun je er gek van worden.”

Uit Waspik: “Dit geluid met die diepe brom hebben wij ook regelmatig. Ik ben ook naarstig op zoek naar een oplossing, want wij worden er hartstikke gek van!" En uit Erp: “Dat geluid is ook hier te horen. Het is niet te plaatsen. Wellicht is dit dus een veel groter probleem dan nu gedacht.”

"Ik dacht de oorlog was begonnen."

“Ook wij horen dat geluid met enige regelmaat”, zegt Barbara van der Meer. “Ik kan dan niet met het raam open slapen. Met het raam dicht horen wij het ook, maar dan is het net te doen om te kunnen slapen.”

Queeny Ridder uit Eindhoven hoort het geluid ook regelmatig. Vorige week werd ze er wakker van. “Ik dacht dat de oorlog was begonnen. Dat ze met grote vliegtuigen ’s nachts binnendrongen. Dit was zo raar. Ik ben uit het raam gaan hangen, maar ik zag niks. "

"Ik heb de luchtmacht gebeld met de vraag of er een oefening was geweest. Dat was niet het geval. De politie was niet op de hoogte. Rijkswaterstaat zei dat ze ’s nachts binnen de bebouwde niet werken. Het geluid is een onopgeloste zaak."

"Die trillingen hoor je bijna niet in de schuur."

Vele mensen die bij Omroep Brabant reageren, denken graag mee over het mysterieuze geluid. Ze denken dat het windmolens of zonnepanelen zijn. Het vliegveld, een zendmast of de generator voor een drugslab. Zelfs het geluid van de roerdomp, een vogel, wordt genoemd.

Marrie Hulst uit Waalwijk raadt aan om in de buurt te kijken of er iemand een vijver heeft. “Ik heb in de vijverbouw gezeten. Koivijvers moeten belucht worden. Mensen zetten dan de luchtcompressor oftewel luchtpomp in de schuur. Die zetten ze op een houten plaat of een werkbank, zonder schokabsorbeerders. Die trillingen hoor je bijna niet in de schuur. Maar drie, vier, vijf huizen verder word je echt gek. Ik heb dit al verschillende keren meegemaakt."

Ook een lezer uit Eindhoven lag wakker van een onverklaarbaar geluid. "Ik ben ‘s nachts wel eens op de fiets gestapt om te kijken waar het vandaan kwam en ik slaap nu altijd met oordoppen in", laat hij weten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Vrijdag vertelde Louise haar verhaal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!