Duncan Laurence wil songfestival presenteren: 'Zou ik te gek vinden'

5 maart om 10:40 • Aangepast 15 maart om 02:05
nl
Het is wellicht een beetje vroeg, maar Duncan Laurence heeft zich gemeld als presentator van het Eurovisiesongfestival. Het festival van 2025 welteverstaan. Want als Joost Klein dit jaar met zijn 'Europapa' in Zweden wint, dan is Nederland volgend jaar het gastland van het festival. "Ik zou dat te gek vinden", vertelde de zanger maandag tegen het ANP.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Op de rode loper van het Edison-gala, een gala waarop een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland wordt uitgereikt, solliciteerde Laurence maandagavond naar de rol van presentator. Hij denkt dat de inzending van dit jaar, 'Europapa' van Joost Klein, een goede kans maakt om te winnen. "Hij heeft eigenlijk alles mee. Ik denk dat hij een hele goede indruk kan achterlaten. Hopelijk komt het songfestival weer terug naar Nederland."

De kans dat Joost klein het songfestival wint, wordt steeds groter. In een paar dagen tijd is de artiest van een plek ergens in de top twintig naar plek zes bij de bookmakers gestegen. "Ik houd van eigenheid en authenticiteit. In welke vorm dan ook. Dat heeft Joost. Hij weet precies hoe hij met de media moet omgaan en dat gaat erg in zijn voordeel werken", voorspelt Laurence.

De Engelse taal
De oud-student van de Rockacademie in Tilburg spotte ook met berichten van de entertainmentmedia. Zij meldden dat Laurence alleen nog maar Engels met hen zou willen praten. "Ik bedoel: als we dan dat Engels van mij een keer goed kunnen gebruiken, Nederlandse media, dan is het wel bij het songfestival! En ik kan ook een woordje Frans, dus ik meld me aan."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Duncan Laurence krijgt een eigen tegel op de Walk-of-Fame in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.