Liveblog

112-nieuws: man botst met fiets tegen bus • verdachte meldt zich

6 maart om 19:16 • Aangepast 4 april om 01:13
nl
In dit liveblog hebben we je deze woensdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is afgesloten

21.55

Ruziënde jeugd was belletje aan het lellen

Aan de Brabantlaan in Vught zouden twee jeugdgroepen ruzie met elkaar hebben. Deze melding kwam vanavond binnen bij surveillanten van de politie. Onder anderen een jeugdagent ging poolshoogte nemen en die had al snel in de gaten dat het minder erg was. Jeugd had overlast veroorzaakt met ... belletje lellen, zo meldt een wijkagent. Hij voegt eraan toe dat de boel is gesust.

19.20

Slachtoffers van 'steekpartij' 10 en 12

De twee kinderen die vanmiddag het slachtoffer zijn geworden van een vermoedelijke steekpartij in Boekel, zijn tien en twaalf. Ze zijn de kinderen van een 42-jarige vrouw die eerder vanmiddag verongelukte bij Wilbertoord.

Het ene kind kwam om het leven; het andere slachtoffer raakte zwaargewond. Er is niemand aangehouden. De politie is met een groot onderzoek begonnen om erachter te komen wat er precies is gebeurd en waarom.

Hier lees je alles over wat er - voor zover bekend - in Boekel en Wilbertoord is gebeurd:

18.20

Man zwaargewond na botsing met bus

Een man is vanmiddag zwaargewond geraakt in Eindhoven toen hij op zijn fiets werd aangereden door een stadsbus. De aanrijding ontstond rond half zes nadat het slachtoffer de busbaan langs de Veldmaarschalk Montgomerylaan was overgestoken. De man raakte de voorruit van de bus en kwam daarna met zijn fiets klem te zitten onder de bus. Hij is zwaargewond en onder begeleiding van een trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

De passagiers van meerdere bussen moesten gebruik maken vervangend vervoer.

De fiets kwam onder de bus terecht (foto: SQ Vision).
De fiets kwam onder de bus terecht (foto: SQ Vision).
Er waren veel hulpverleners nodig (foto: SQ Vision).
Er waren veel hulpverleners nodig (foto: SQ Vision).
Door het ongeluk strandden diverse bussen (foto: SQ Vision).
Door het ongeluk strandden diverse bussen (foto: SQ Vision).
undefined
18.10

Betrokkene bij mishandeling meldt zich

Eén van de drie mannen die vorig jaar augustus betrokken waren bij het toetakelen van een Eindhovenaar met een ijzeren pijp, heeft zich gemeld bij de politie. Het is niet bekend hoe oud hij is, waar hij vandaan komt en wat zijn aandeel was.

In Bureau Brabant werden maandagavond beelden getoond van de mishandeling in de hoop de daders te vinden. Eén verdachte is nu dus aangehouden. De Eindhovenaar werd op zaterdagavond 19 augustus uit het niets mishandeld op de Vivaldistraat. Dit gebeurde door twee mannen; de derde filmde de matpartij met zijn telefoon.

undefined
17.30

Lange file op A27

De avondspits is vandaag relatief rustig verlopen. Pech op het eind van deze middag is er wel voor het verkeer op de snelweg A27. Tussen knooppunt Everdingen en Werkendam staat in de richting van Breda een file van 20 kilometer en de vertraging is een minuut of 20.

17.10

Meisje rijdt met rolstoel in sloot

Een meisje is vanmiddag aan de Oude Baan in Best met haar elektrische rolstoel in een droge sloot beland. Dat gebeurde nadat ze rond tien over vier van een bruggetje was afgeschoten. Brandweer en politie zorgden ervoor dat ze uit haar penibele situatie kon worden gered. Een ambulance heeft haar voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met het meisje is.

Een meisje dat met haar rolstoel in een sloot in Best terechtkwam, kreeg daarna veel hulp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Een meisje dat met haar rolstoel in een sloot in Best terechtkwam, kreeg daarna veel hulp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Er werden veel hulpverleners ingeschakeld (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Er werden veel hulpverleners ingeschakeld (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
17.03

'Inhaalgedrag' leidt tot ongeluk

Inhaalgedrag van een aantal weggebruikers heeft vanmiddag geleid tot een kop-staartbotsing op de snelweg A67 bij Liessel. Het verkeer in de richting van Venlo heeft er last van, zo meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Er ontstond een vertraging van 20 minuten.

Wachten op privacy instellingen...
16.55

Man komt terecht onder zware lading

Een man is vanmiddag bij een bedrijf aan de Industrieweg in Deurne klem komen te zitten onder een pakket van 1200 kilo. Het slachtoffer is met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond kwart over drie bij een bedrijf dat vloerdelen maakt en levert. Meerdere ambulances, een traumaheli, de politie en brandweerteams uit Deurne en Helmond werden na de melding ingeschakeld. Volgens de hulpdiensten hebben ook de personeelsleden van het bedrijf goed gehandeld.

Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie laat weten dat de man kunststof vloerdelen aan het takelen was met een kraanbaan. Door nog onbekende oorzaak zijn er delen afgeschoven waarbij het slachtoffer bekneld raakte. Het is niet bekend hoe het nu met hem is. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

16.29

Arrestaties ruim jaar na woningoverval

Ruim een jaar na een woningoverval in Rucphen zijn hiervoor gistermorgen twee verdachten uit Roosendaal (19, 22) aangehouden. Die overval was op 5 december 2022 op een huis aan de Achterhoeksestraat. De 62-jarige bewoner werd hierbij mishandeld. De daders gingen er vandoor met geld en andere kostbaarheden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Hier lees je er meer over:

16.02

Kinderen slachtoffers van steekpartij

Bij de steekpartij, vanmiddag in een huis aan de Dotterbloem in Boekel, is een kind overleden. Een ander kind is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Over de toedracht van de steekpartij is nog niks bekend. In een buurtapp wordt gemeld dat er een vrouw, mogelijk de moeder van de kinderen, gezocht wordt.

Mogelijk heeft dit drama te maken met een dodelijk ongeluk, eerder vanmiddag in Wilbertoord, 10 kilometer verderop.

Ambulance en politie druk in de weer na de melding van de steekpartij (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Ambulance en politie druk in de weer na de melding van de steekpartij (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
15.55

Vertraging op A4 bij Bergen op Zoom

Door een ongeluk is de linkerrijstrook op de snelweg A4 bij Bergen op Zoom dicht. Het verkeer van Antwerpen in de richting van Rotterdam moet rekening houden met een vertraging van 40 minuten.

15.21

Tilburger (30) opgepakt in een drugslab

In een drugslab aan de Zeeuwse kust is een Tilburger (30) opgepakt. Het lab was verstopt in een loods aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede. Een arrestatieteam viel er dinsdagmiddag binnen. Er werd amfetamine gemaakt. De recherche kreeg een tip over twee bekenden van de politie. Behalve de Tilburger zijn ook een man uit Urk (32) en een man zonder vast woonadres (39) opgepakt.

15.11

Aanrijding auto en fietser

In Oisterwijk zijn vanmiddag een auto en een fietsster op elkaar gebotst. Dit gebeurde op de kruising van de Spoorlaan en de Stationstraat. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen. Er kwam ook een traumahelikopter. De verwondingen van de vrouwelijke fietser vielen uiteindelijk mee.

Aanrijding auto en fietser in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Aanrijding auto en fietser in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
14.55

Dode en zwaargewonde bij steekpartij

In een huis aan de Dotterbloem in Boekel is vanmiddag iemand om het leven gekomen bij een steekpartij. Een andere persoon is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek in het huis, dat aan de rand van het dorp ligt. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Dode en zwaargewonde bij steekpartij in huis in Boekel (foto: Marco van den Broek/SQ Vision)
Dode en zwaargewonde bij steekpartij in huis in Boekel (foto: Marco van den Broek/SQ Vision)
Dode en zwaargewonde bij steekpartij in huis in Boekel (foto: Marco van den Broek/SQ Vision)
Dode en zwaargewonde bij steekpartij in huis in Boekel (foto: Marco van den Broek/SQ Vision)
14.13

Kapotte vrachtwagen op A59

Rond kwart over twee stond er een file van 3 kilometer op de snelweg A59 tussen knooppunt Zonzeel en Den Bosch. Door een kapotte vrachtwagen is de rechterrijstrook dicht. Het verkeer moest tussen knooppunt Hooipolder en afrit Dussen rekening houden met een vertraging van een minuut of 5.

13.52

Vrouw (24) uit Breda opgepakt voor doodschieten 11-jarig Belgisch meisje

In het onderzoek naar de dood, begin vorig jaar, van een 11-jarig meisje uit Antwerpen zijn een vrouw (24) uit Breda en een man (31) uit Amsterdam opgepakt. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie. Zowel gisteravond als vanmorgen waren er meerdere huiszoekingen in Nederland, onder meer in de regio Breda, Amsterdam en Rotterdam.

Hier lees je meer.

13.46

Bestuurder overleden na ongeluk

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een auto is vanmiddag op de Noordstraat in Wilbertoord iemand om het leven gekomen. De politie heeft nog niet bekend gemaakt wie het slachtoffer is en of het gaat om de bestuurder van de auto of om de vrachtwagenchauffeur. Het ongeluk gebeurde in het buitengebied. Meerdere hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Vrachtwagen en auto botsen op elkaar in Landhort (foto: SK-Media)
Vrachtwagen en auto botsen op elkaar in Landhort (foto: SK-Media)
De weg werd na het ongeluk afgezet (foto: René van Hoof).
De weg werd na het ongeluk afgezet (foto: René van Hoof).
12.50

Woningbrand in Oud Gastel

In een huis aan de Margrietstraat in Oud Gastel is een brand uitgebroken. Rond tien over elf kreeg de brandweer een melding. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker waren nodig om de brand snel onder controle te krijgen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Woningbrand in Oud Gastel (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Woningbrand in Oud Gastel (foto: Christian Traets/SQ Vision).
11.04

Dolfijnen gevonden in de bossen

Een wandelaar vond vlakbij parkeerplaats de Geelders, tussen Boxtel en Liempde, een standbeeld. In een afvalzak zat een beeld van drie dolfijnen. De politie heeft een melding gedaan bij de gemeente. Zij gaat het beeld opruimen.

Standbeeld van dolfijnen gevonden in bossen (foto: politie).
Standbeeld van dolfijnen gevonden in bossen (foto: politie).
10.44

Oude granaat gevonden in Efteling

Er is een granaat gevonden tijdens werkzaamheden in het sprookjesbos van de Efteling. Een gebied rondom de attractie Doornroosje werd afgezet. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat meegenomen. Dit moest deels door het park. De EOD gaat het oude explosief buiten het attractiepark laten ontploffen. Er is niemand gewond geraakt.

08.55

Rioolproblemen in Gilze

De gemeente Gilze en Rijen kreeg een melding over een rioolverstopping. Het bleek te gaan om een kapot riool in de Ridderstraat en de Pastoor van de Boschstraat in Gilze. De Ridderstraat is afgesloten om te voorkomen dat er een gat in de weg komt. Rond negen uur zijn voorbereidingen in gang gezet om het riool te gaan vervangen.

08.50

Stilstaand verkeer

Het verkeer op de snelweg A2 tussen Maastricht en Eindhoven stond vanmorgen even stil. Tussen afrit Valkenswaard en knooppunt De Hogt was er een file van 4 kilometer. De linkerrijstrook was dicht door bergingswerkzaamheden, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

07.46

Vernielingen in Gemonde

Al meerdere dagen worden er ramen van auto's en een raam van een huis kapot gemaakt in Gemonde. Op 24 februari zouden de vernielingen zijn begonnen, volgens de politie. Zij is op zoek naar getuigen die wat gezien hebben.

Vernielingen aan auto's en huizen in Gemonde (foto: wijkagent Meierij).
Vernielingen aan auto's en huizen in Gemonde (foto: wijkagent Meierij).
07.00

Schuurtje in brand

Bewoners van de Thorbeckestraat in Oss hebben afgelopen nacht de brandweer op bezoek gehad. Zij kwamen naar een schuurtje dat vlam had gevat. De brand was snel geblust. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was.

Foto: SQ Vision/Gabor Heeres
Foto: SQ Vision/Gabor Heeres
06.25

Kans op dichte mist in Brabant

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten die vanochtend de weg opgaan voor dichte mist. In Brabant en Gelderland kan hier plaatselijk sprake van zijn. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de mist. Om veilig op pad te gaan mogen automobilisten bij een zicht van minder dan een paar honderd meter de mistlampen voor gebruiken. Als je niet verder kunt zien dan vijftig meter, dan mogen ook de mistlampen aan de achterkant van de auto aan.

06.00

Problemen A27 opgelost

De hinder van een ongeval met een vrachtauto met slib op de A27 tussen knooppunt Gorinchem en Noordeloos is afgelopen nacht opgelost. Gisteren was de snelweg bijna de hele middag en avond dicht doordat er een vrachtwagen tegen een vangrail reed en een lading zuiveringsslib verloor. De vertraging duurde tot het begin van de nacht.

(foto: Rijkswaterstaat)
(foto: Rijkswaterstaat)
05.45

Vrouw landt met auto in de sloot

Op de N269 tussen Hilvarenbeek en Esbeek is een vrouw met haar auto de afgelopen nacht in een sloot terechtgekomen. Ze verloor de controle over haar auto en die landde op de kop in een sloot. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel maar bleek niet gewond te zijn. De politie heeft haar meegenomen naar het bureau voor een alcoholcontrole. Haar auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

20.20

Auto slaat over de kop

Een automobilist is de macht over het stuur verloren en over de kop geslagen. De automobilist kwam met zijn rechterwielen in de berm van de N267 bij Oudheusden en verloor vervolgens de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop en belande aan de overzijde van een slootje. De bestuurder van de auto is door het ambulance personeel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig getakeld.

18.07

Geldtransportwagen met pech

Aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven is vanmiddag een geldtransportwagen onder politie begeleiding opgetakeld en versleept. Het voertuig had panne en moest onder het toeziend en bewakend oog van de politie opgetakeld en versleept worden. Het verkeer werd een klein stukje omgeleid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!