Video

Camera's bij villa waar explosief afging: 'Buurt voelt zich onveilig'

6 maart om 13:04 • Aangepast 15 maart om 02:04
nl
In de Elzentlaan in Eindhoven zijn dinsdag door de gemeente camera's opgehangen. Buurtbewoners voelen zich onveilig nadat er zondag bij een villa in de straat zwaar vuurwerk afging. De bewoner is waarschijnlijk het doelwit van aanslagen. "Deze ontwikkelingen vragen om direct ingrijpen", stelt burgemeester Jeroen Dijsselbloem.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De bewoners van de Elzentlaan kregen zondagnacht te maken met zwaar vuurwerk dat afging in de tuin van de villa. De bewoner van dat huis is ook de verhuurder van een kiprestaurant in de Kerkstraat in het centrum van Eindhoven. Daar sneuvelde dinsdagochtend een ruit nadat iemand er een explosief had neergelegd. De man wordt met de explosieven mogelijk geïntimideerd. Er zou sprake zijn van een conflict in de relationele sfeer.

"Direct ingrijpen nodig."

Door de situatie vindt de gemeente het nodig om camera's op te hangen rondom het huis van de man aan de Elzentlaan. In een gemeentelijk besluit schrijft burgemeester Jeroen Dijsselbloem dat bewoners zich onveilig voelen. "De huidige ontwikkelingen vereisen direct ingrijpen. Het cameratoezicht wordt ingezet voor veertien dagen."

De politie doet onderzoek naar de explosies in de stad.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Dit is de link tussen twee explosies in Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!