School van doodgestoken jongen in Boekel leeft mee: 'Hartverscheurend'

8 maart om 15:10 • Aangepast 15 maart om 02:02
nl
Het familiedrama in Boekel waarbij een 12-jarige jongen om het leven kwam en zijn 10-jarige zusje gewond raakte, veroorzaakt veel verdriet op hun scholen. Op Kindcentrum Octopus in Boekel sloeg het nieuws over het meisje in als een bom. De basisschool van de jongen, de Taalbrug Junior in Eindhoven, reageert nu ook. "We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd."
Profielfoto van Wim CoenenProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Veel willen ze op de school voor speciaal voortgezet onderwijs niet over kwijt over het verlies van hun leerling, uit respect voor de nabestaanden. De Taalbrug Junior laat wel weten 'ontzettend mee te leven met de nabestaanden'. "We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is hartverscheurend. We zijn er allemaal stil van."

Speciaal onderwijs
Hoe de medeleerlingen en docenten van de jongen aandacht aan zijn verlies besteden, wil de school ook liever voor zichzelf houden. De groepen die op de Taalbrug Junior onderwijs krijgen zijn doof of slechthorend of hebben een taalontwikkelingsstoornis.

Woensdag werd de jongen door zijn moeder doodgestoken in een huis aan de Dotterbloem in Boekel, zo maakte de politie vrijdag bekend. Zijn zusje raakte zwaargewond bij de steekpartij maar is volgens de politie buiten levensgevaar. Hun moeder reed na haar daad met haar auto tegen een vrachtwagen in Wilbertoord en overleed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!