Dest moet nog één goal voor volle tank: ‘Anders moet ik de auto wassen’

9 maart om 09:00 • Aangepast 20 maart om 02:03
nl
Sergino Dest schoot PSV hoogstpersoonlijk naar de overwinning op Go Ahead Eagles. De linksback maakte de enige treffer van de avond en zijn tweede van het seizoen. De verdediger van PSV moet nog één goal maken om een weddenschap met assistent Rob Maas te winnen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Drie goals moet Sergino Dest maken van assistent-trainer Rob Maas. “Die weddenschap heb ik inderdaad met hem gemaakt. Hij vond dat ik meer rendement moest hebben. En terecht, want dat vind ik zelf ook”, vertelde Dest na afloop.

Mocht dat niet lukken dan staat er een vervelend klusje voor hem te wachten. “Als het niet lukt moet ik de auto van Rob Maas wassen met de hand. Dat wil ik natuurlijk niet doen. Maar als ik wel drie keer scoor dan gaat hij mijn auto voltanken. Dat is een leuk onderonsje. Het is goed dat de trainer mij uitdaagt.”

"Een iets minder intense wedstrijd was wel fijner geweest richting Dortmund."

Dest kreeg in de tweede helft nog een grote kans om zijn volle tank al definitief binnen te schieten. “Helaas zat de keeper daar nog aan. Maar ik ga het wel halen. Dat moet ook.”

Dat PSV de titel gaat behalen wordt met de week meer duidelijk. Of ze ook naar de kwartfinale van de Champions League gaan is een spannendere vraag. Woensdag neemt PSV het op in Duitsland tegen Borussia Dortmund. Na het gelijkspel in Eindhoven is het een ware finale. Wat dan beter zal moeten is het benutten van de kansen weet ook trainer Peter Bosz.

"Ik hoop dat Veerman en Saibari morgen of uiterlijk maandag mee kunnen trainen."

“Vandaag lieten we Go Ahead Eagles in leven. We hadden in de eerste helft die 2-0 moeten maken. Dan had je ook een minder intense wedstrijd gehad. Dat was fijner geweest richting Dortmund. Nu krijgt Babadi in de laatste minuten ook nog een tik op de knie.”

Isaac Babadi zou de derde middenvelder zijn die PSV mogelijk moet missen in Dortmund. In Deventer waren Joey Veerman en Ismael Saibari afwezig en het blijft nog onduidelijk of zij aan kunnen sluiten voor de cruciale wedstrijd. “Ik hoop toch dat ze morgen of uiterlijk maandag aan gaan sluiten”, gaf Bosz enige hoop. Maar zekerheid kon hij nog niet geven.

Morgen gaat PSV nog trainen waarna de spelers op zondag een vrije dag hebben. Daarna wordt er volle bak getraind richting Dortmund. “We hebben nu ook voor het eerst vier dagen vrij richting een Europese wedstrijd terwijl Dortmund morgen nog in actie komt. Dat is een voordeel. Het kriebelt om die wedstrijd woensdag te gaan spelen”, besloot Bosz.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV won vrijdagavond nipt van Go Ahead Eagles en blijft ongeslagen in de competitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!