Video

Rampnacht voor flatbewoners na brand: 'Bang dat ik alles kwijt was'

9 maart om 13:00 • Aangepast 22 maart om 02:01
nl
"Zo dadelijk ben ik alles kwijt!" Bewoners van de flat aan de Hooilaan in Breda schrokken vrijdagavond enorm toen het brandalarm rond halfelf afging. Toen ze keken wat er aan de hand was, bleek het trappenhuis van de flat vol rook te staan. Met ladders en een hoogwerker moesten meerdere bewoners door de brandweer van hun balkons gehaald worden.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"Ik was 'Holland zingt Hazes' aan het kijken, toen mijn vriend ineens een brandlucht rook", blikt een vrouw zaterdagochtend terug. "Ik raakte helemaal gestrest. Ik dacht eerst nog dat er misschien een sigaret niet goed zou zijn uitgemaakt. Maar toen ik de deur op een kier deed, zag ik dat heel het trappenhuis vol rook stond. Zo dadelijk ben ik alles kwijt, schoot me te binnen. Ik belde meteen de brandweer, maar die was al onderweg."

"Met de hoogwerker uit mijn appartement gehaald worden, vond ik best wel eng."

Uiteindelijk werden zij en haar vriend met een hoogwerker uit hun appartement gehaald. "Dat vond ik best wel eng."

De schade in haar appartement valt mee. "Er hangt alleen nog de stank van de rook. Ik ben deze ochtend nog een beetje van slag, maar ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt."

"Ik heb heel de nacht geen oog meer dichtgedaan."

Ook een man werd met zijn vrouw met de hoogwerker van het balkon gehaald. "Ik heb daar wel ervaring mee, ik heb oefeningen gedaan bij de brandweer", vertelt hij. "Maar mijn vrouw kon er niet op komen. Die moest een trapje pakken. Uiteindelijk waren we rond halfelf 's avonds buiten. Om tien voor een 's nachts mochten we weer naar binnen, maar ik heb heel de nacht geen oog meer dichtgedaan."

Waar zijn vrouw en hij ongedeerd bleven bij de brand, zijn buren van hen in het ziekenhuis opgenomen. Zij hadden het benauwd vanwege de vele rook die bij de brand vrijkwam.

"Ik blijf niet in deze stank zitten."

Volgens de man stinkt het nog altijd flink in de flat. "Ze hadden beter de woningbouwvereniging een hotel kunnen laten regelen", vindt hij. "Ik ga zo meteen douchen en dan het huis uit, ik blijf niet in deze stank zitten. Ik laat alle ramen dan wel open staan."

Hoe de brand is veroorzaakt, is nog niet naar buiten gebracht.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Lees hier de eerste informatie over de brand in de flat in Breda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!