Brabants (trein)verkeer op zijn gat, zowel op het spoor als op de weg

9 maart om 22:06 • Aangepast 22 maart om 02:03
nl
Er wordt dit weekend veel aan het spoor en aan de weg gewerkt. Op de A2 is het raak met omleidingen, tussen Tilburg en Breda rijden dit weekend geen treinen en ook tussen Dordrecht en Breda wordt er aan het spoor gewerkt. Al is de winnaar toch wel het traject tussen Eindhoven en Venlo: daar is de komende twee weken überhaupt geen trein te zien.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Dordrecht-Breda
We beginnen van links naar rechts. Allereerst is daar het traject tussen Dordrecht en Breda, waar een aangepaste dienstregeling geldt in verband met werkzaamheden. Wel een trein, maar minder vaak dus. Dat duurt tot in de nacht van zondag naar maandag, tot twee uur.

Breda-Tilburg
Dan een stapje verder naar het midden: het traject tussen Breda en Tilburg. Daar kun je rekenen op een half uur vertraging, omdat daar tot in de nacht van zondag naar maandag, half twee, helemaal geen treinen rijden. Vanwege werkzaamheden moet je op dit traject met de snelbus.

Eindhoven-Venlo
De klapper van de werkzaamheden is het traject tussen Eindhoven en Venlo. Daar wordt twee weken lang aan het spoor gewerkt, waardoor er tot de nacht van 18 maart geen treinen rijden. Wel rijden er snelbussen tussen Eindhoven en de Limburgse stad, met stopbussen die ook stoppen in Helmond en Deurne.

Wie als alternatief dan maar de auto wil pakken, krijgt het ook niet makkelijk dit weekend: door werkzaamheden aan de A2 zijn er flink wat omleidingen en vertragingen op die weg.

Hier lees je meer over de werkzaamheden aan de A2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!