Liveblog

112-nieuws: brand in achtertuin huis • vrouw spot twee inbrekers in huis

10 maart om 13:42 • Aangepast 22 maart om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.30

Steekpartij in Eindhoven

In een huis aan de Troyeshof in Eindhoven is vanavond iemand neergestoken. Hiervoor is een verdachte opgepakt. De politie was na de melding van de steekpartij, rond half elf, met zeven wagens naar de woning gereden. Ook werd er een ambulance opgeroepen. Later werd ook een Forensisch Onderzoeksteam ingezet.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.54

Woninginbraak in Den Bosch

Aan de Eemweg in Den Bosch hebben twee mannen ingebroken in het huis van een ouder echtpaar. Dat gebeurde rond kwart over acht vanavond. Volgens de politie zag de vrouw de twee daders, die nu op de vlucht zijn. Hoe het met haar gaat, is niet bekend. De politie is nog op zoek naar de daders.

19.40

Brandje in achtertuin

De brandweer is vanavond rond zeven uur uitgerukt voor, zo werd gemeld, een woningbrand in Nistelrode. Aangekomen op het adres aan het Urnenveld stond er geen huis in brand, wel een container. Omdat die container tegen de woning stond, liepen ook een deel van een muur en een raam van dat huis schade op. Verder viel het mee, hoe vervelend ook voor de bewoners, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan en wat er in de container zat.

De politie kwam ook poolshoogte nemen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie kwam ook poolshoogte nemen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
17.58

Stroomstoring in Veldhoven is opgelost

In de wijk Heikant, in Veldhoven, hebben vanmiddag 390 huishoudens bijna anderhalf uur zonder stroom gezeten. Het probleem ontstond rond half vijf, waarschijnlijk door een spontane kabelbreuk. Netwerkbeheerder Enexis is ermee bezig en meldde tegen zessen dat de storing was verholpen.

17.49

Mes en pepperspray gevonden in auto

Op de snelweg A2 zijn vannacht bij Vught twee mannen aangehouden, omdat ze mogelijk met een vuurwapen hadden gedreigd. Zij wilden eerst niet naar de instructies van de politie luisteren, waarna agenten twee waarschuwingsschoten hebben afgevuurd. De verdachten zijn opgepakt en hun auto is doorzocht.

Het gaat om een 27-jarige man uit het Gelderse Haaften en een man van 40 uit Valkenswaard. Het vuurwapen in hun auto is niet gevonden, wel een mes en pepperspray. De auto wordt nog verder onderzocht.

Lees hier meer over wat er vannacht op de A2 gebeurde

16.16

Bus botst met scootmobiel

Op de Stationsstraat in Roosendaal is een ongeluk gebeurd tussen een bus en een scootmobiel. Na de melding landde er een traumahelikopter, waarna de gewonde scooterrijder met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend.

Lees hier meer over het ongeluk

Foto: Christian Traets.
Foto: Christian Traets.
15.27

Snackbar overvallen in Roosendaal

Aan de President Kennedylaan in Roosendaal is een overval gepleegd op een snackbar. Dit gebeurde door een volgens de politie verwarde jongeman, die geld wilde en een mes bij zich had. De snackbareigenaar schakelde de politie in, die hem oppakte. De dader zou vaker dit soort gedrag hebben vertoond. Daarom wordt hij verder niet vervolgd. De crisisdienst neemt het van de politie over.

Foto: Christiaan Traets.
Foto: Christiaan Traets.
13.36

Auto's botsen in Spoordonk

Twee auto's botsten vanmiddag op elkaar op de Broekstraat in Spoordonk. Dit gebeurde rond halfeen. Hoe het mis kon gaan, wordt onderzocht. Volgens mensen in de buurt kwam een van de auto’s uit een uitrit. De weg werd na het ongeluk volledig afgesloten. Er kwamen twee ambulances naar de Broekstraat. Ook de brandweer werd ingezet, omdat de deur van een van de auto's niet meer openging. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto's mee te nemen.

12.50

Eindhovenaar aangehouden na wilde achtervolging

Een 22-jarige Eindhovenaar is gisteravond aangehouden na een politieachtervolging waarbij meerdere politieauto's betrokken waren. De man viel agenten op in het Gelderse Wijchen, vanwege de rijstijl waarmee hij op de Nieuweweg reed. Hij veroorzaakte gevaarlijke situaties op de weg. Toen de agenten hem een stopteken gaven, ging de man ervandoor. Hierbij reed de man met hoge snelheid en meerdere keren door rood, meldt Omroep Gelderland. Op de Weg door Jonkerbos in Nijmegen sloeg de auto over de kop. De automobilist blijkt geen geldig rijbewijs te hebben.

12.00

Mishandeling in huis Den Bosch

In een huis in Den Bosch is afgelopen nacht iemand mishandeld. Op foto's die de politie publiceerde, zijn in het huis diverse bloedsporen te zien. In het huis zijn twee verdachten aangehouden. In het huis werden ook meerdere lachgasflessen gevonden. Die zijn door agenten in beslag genomen.

Bloedsporen in het huis in Den Bosch waar de mishandeling plaatsvond (foto: Instagram wijkagenten Den Bosch buurt Noord).
Bloedsporen in het huis in Den Bosch waar de mishandeling plaatsvond (foto: Instagram wijkagenten Den Bosch buurt Noord).
11.55

Spoedreparatie op A59

De rechterrijstrook van de A59 van Den Bosch richting Oss werd vanochtend korte tijd afgesloten bij Oss, vanwege een spoedreparatie. De afsluiting leidde rond het middaguur tot een drie kilometer lange file vanaf Nuland. De vertraging bleef beperkt tot ongeveer vijf minuten.

11.09

Mishandeling in Eindhoven

Op het Catharinaplein in Eindhoven is afgelopen nacht iemand mishandeld. Dit gebeurde iets voor twee uur 's nachts. De politie is met spoed op zoek naar getuigen en het slachtoffer. Zij kunnen bellen naar de politie. Details over de mishandeling zijn niet naar buiten gebracht.

10.58

Trein strandt

Een trein strandde vanochtend op het spoor tussen Eindhoven en Geldrop. Hierdoor is het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert verstoord. Rond kwart voor twaalf 's ochtends was het probleem verholpen. Sinds kwart over twaalf rijden de treinen hier weer volgens schema.

09.33

Inval in loods Dinteloord

In een loods aan de Van Heemskerckstraat in Dinteloord zijn gisteren spullen gevonden voor de productie van harddrugs. Er stond onder meer een machine waarmee pillen gemaakt kunnen worden. Een 42-jarige man uit Dinteloord is aangehouden en vastgezet. Agenten gingen de loods binnen na een tip. Ze namen verschillende grondstoffen in beslag die gebruikt kunnen worden bij de productie van MDMA. Op het terrein werden ook nog spullen gevonden die gebruikt kunnen worden voor de kweek van hennep.

06.46

Discriminatie en belediging tijdens jeugdvoetbalwedstrijd

De politie zoekt mensen die 3 februari getuige waren van de voetbalwedstrijd tussen de jeugdteams (12 en 13 jaar) van TSV Gudok en SV Reeshof op het terrein van TSV Gudok. Een aantal toeschouwers vond het nodig om de jonge spelers van SV Reeshof uit te schelden, te beledigen en te discrimineren. "Dit is onacceptabel!", benadrukt de politie Leijdal op Instagram. "Daarom doen wij hier onderzoek naar." Wie tijdens deze wedstrijd iets gehoord heeft of informatie heeft over deze toeschouwers wordt gevraagd de politie te bellen.

03.05

Auto op rijbaan N65

Een automobilist liet afgelopen nacht zijn auto met twee lekke banden achter op een rijbaan van de N65. Hij was onwel geworden. Een wijkagent heeft de plaats waar de auto stond beveiligd waarna een bergingsbedrijf de auto meenam.

De automobilist was onwel geworden en liet de auto staan op de rechterrijstrook van de N65 (foto: Instagram digitaal wijkagent Meierij).
De automobilist was onwel geworden en liet de auto staan op de rechterrijstrook van de N65 (foto: Instagram digitaal wijkagent Meierij).
02.08

Bed in brand

De brandweer werd afgelopen nacht opgeroepen vanwege een brand bij een huis aan Nijnselseweg in Sint-Oedenrode. Toen de brandweer aankwam, bleek achter het sloophuis - buiten de hekken - een bed in brand te staan. Het bed is geblust. Hierbij kwam de nodige rook vrij. Begin oktober 2023 woedde een felle uitslaande brand in dit huis. Het deel waar de brand toen woedde, is inmiddels gesloopt. Het overige deel wacht nog op de sloop en is afgezet met bouwhekken.

Het brandende bed stond bij een huis dat begin oktober 2013 afbrandde aan de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het brandende bed stond bij een huis dat begin oktober 2013 afbrandde aan de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste het bed in Sint-Oedenrode *(foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste het bed in Sint-Oedenrode *(foto: Sander van Gils/SQ Vision).
01.33

Fietser van snelweg gehaald

Een fietser is afgelopen nacht door agenten van de A59 bij Oss gehaald. Ze waren gewaarschuwd door mensen die de man daar op de snelweg zagen fietsen. Het verwijderen van de fietser van de snelweg gebeurde volgens een wijkagent 'met wat improvisatie, een paar tiewraps en bewaking van Rijkswaterstaat'.

Agenten haalden de fietser van de A59 (foto: Instagram wijkagent De Groote Wielen).
Agenten haalden de fietser van de A59 (foto: Instagram wijkagent De Groote Wielen).
01.30

Agenten lossen schoten op A2

Agenten hebben afgelopen nacht twee waarschuwingsschoten gelost op de A2 bij Vught. Dit deden ze nadat twee mensen in een auto niet luisterden naar de instructies die ze kregen toen de agenten hen wilden aanhouden. Eerder op de avond zouden de twee mogelijk betrokken zijn geweest bij het bedreigen van iemand met een vuurwapen.

Lees hier meer.

00.30

Auto botst op boom bij Esch

Een automobiliste is gisteravond rond kwart over elf met haar auto op een boom gebotst naast de Haarenseweg bij Esch. De auto raakte zwaar beschadigd, maar toch probeerde de vrouw er na de botsing nog mee weg te rijden, meldt een wijkagent op Instagram. De automobiliste had veel te veel alcohol gedronken. Ze had een alcoholpromillage van ruim 1,72. Daarop moest ze haar rijbewijs inleveren. De vrouw was ondanks de flinke klap niet gewond. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Hoe het ongeluk op de Haarenseweg bij Esch kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Bart Meesters).
Hoe het ongeluk op de Haarenseweg bij Esch kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Bart Meesters).
De automobiliste raakte ondanks de klap van haar auto tegen de boom naast de Haarenseweg bij Esch niet gewond (foto: Bart Meesters).
De automobiliste raakte ondanks de klap van haar auto tegen de boom naast de Haarenseweg bij Esch niet gewond (foto: Bart Meesters).
De auto raakte zwaar beschadigd (foto: Digitaal wijkagent Meierij).
De auto raakte zwaar beschadigd (foto: Digitaal wijkagent Meierij).
00.10

Man gestoken in Leende

Een man is gisteravond aangehouden na een ruzie op de Dorpstraat in Leende. Tijdens een worsteling zou hij een andere man gestoken hebben met een mes. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn arm. Het zou al heel de avond raak zijn geweest in en om het huis waar de ruzie zou hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer is verzorgd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De politie doet onderzoek naar de ruzie aan de Dorpstraat in Leende (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie doet onderzoek naar de ruzie aan de Dorpstraat in Leende (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!