Gezinsdrama Boekel: Poolse gemeenschap zamelt geld in voor vervoer lichamen

10 maart om 13:43 • Aangepast 22 maart om 02:02
nl
Er is een inzamelingsactie gestart voor de moeder en zoon die woensdag zijn omgekomen bij het gezinsdrama in Boekel. De initiatiefnemer wil geld inzamelen voor het vervoeren van de lichamen naar Polen. "We snappen ook wel dat mensen hier gemengde gevoelens bij hebben, maar we doen het voor de nabestaanden."
Profielfoto van Luuk Glaap
Geschreven door

De schok is nog groot in Boekel na het familiedrama van afgelopen woensdag. In een huis aan de Dotterbloem stak een moeder haar zoon dood en raakte haar dochter bij de steekpartij zwaargewond. De vrouw kwam later die middag om het leven nadat ze in Wilbertoord zelf tegen een vrachtwagen reed.

Wioletta Nowak, een bekende van de familie, is de inzamelingsactie gestart. "Het is hier in Brabant toch een beetje ons kent ons onder de Polen. We weten veel van elkaar", legt Nowak uit. "Dit heeft veel impact op ons als Poolse gemeenschap."

Met de inzamelingsactie wil Nowak de nabestaanden helpen in deze moeilijke periode. "Zij hebben nu al zoveel aan hun hoofd, om dit allemaal te verwerken", legt Nowak uit. "We hopen hen hiermee te steunen, want het is een behoorlijk bedrag om de lichamen naar Polen te brengen. Al helemaal als je niet verzekerd bent."

"We snappen de kritiek, maar we doen dit echt voor de familie."

In totaal is er 2500 euro nodig om de lichamen te vervoeren en dat is een behoorlijk bedrag. "Het is omgerekend 10.000 zloty en dat is echt heel veel geld in Polen", vertelt Nowak. "De meeste mensen daar verdienen namelijk vaak maar 700 euro per maand."

Nowak is de inzamelingsactie (ter info: 4 zloty is 1 euro) zaterdag gestart, maar krijgt ook veel kritiek. "Natuurlijk snappen we dat. We zamelen geld in voor een moeder die haar zoon om het leven heeft gebracht, alleen de familie heeft ook het recht om de lichamen naar Polen te vervoeren. We doen dit echt voor hen."

Het is nog niet bekend wanneer de lichamen worden vervoerd. Er moet volgens Nowak nog een afspraak worden gemaakt met het mortuarium in Polen. Al zal dat volgens haar niet lang meer gaan duren.

ANDERE VERHALEN OVER DIT GEZINSDRAMA

Steekpartij Boekel is gezinsdrama: zoontje doodgestoken door eigen moeder

Zo praat je met kinderen over een gezinsdrama: 'Blijf altijd eerlijk'

Gezinsdrama's uitgelegd: wat bezielt een moeder die haar kind doodsteekt?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!