Liveblog

112-nieuws: wéér vechtpartij op AZC in Oisterwijk • botsing in Rijsbergen

12 maart om 05:51 • Aangepast 22 maart om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.06

Weer vechtpartij op AZC Oisterwijk

Voor de tweede keer vanavond zijn er mensen bij het AZC in Oisterwijk met elkaar op de vuist gegaan. Eerder deze avond rukte de politie uit met zeven eenheden. Nu kwamen er 10 politiewagens naar het AZC.

De ambulance heeft meerdere mensen nagekeken. Nadat de politie aankwam, werd het snel weer rustig. Of de twee vechtpartijen direct verband met elkaar hebben, is nog niet bekend.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
20.44

Botsing tussen twee voertuigen

Op de kruising tussen de Antwerpseweg en de Beemdstraat in Rijsbergen zijn twee voertuigen op elkaar gebotst. De auto die daarbij betrokken was, raakte daarbij flink beschadigd. Waarschijnlijk heeft een van de twee bestuurders aan de ander geen voorrang verleend. Eén bestuurder moest in de ambulance nagekeken worden.

De auto moest weggetakeld worden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.51

Vechtpartij AZC Oisterwijk

Bij het asielzoekerscentrum in Oisterwijk, aan de Kievitsblekweg, is vanavond een vechtpartij geweest. Daarvoor moesten er zeven politiewagens uitrukken.

Er sneuvelde onder andere een raam en er raakte iemand lichtgewond. Eenmaal op locatie kreeg de politie de onrust snel onder controle. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
17.43

Aanrijding Drunen

Op de kruising tussen de Overlaatweg en de Kanaalweg in Drunen zijn een auto en een microcar met elkaar gebotst. De bestuurder van de microcar is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Allebei de auto's zijn door een bergingsbedrijf weggetakeld. De politie doet nog onderzoek naar hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
17.28

Kapotte trein Dordrecht-Breda

Door een kapotte trein rijden er minder treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda. Je kunt daardoor vertraging oplopen. Dat duurt tot ongeveer kwart over zes.

17.18

Wegpiraat leert zijn lesje

Op de A2 bij Maarheeze werd een Limburgse automobilist aangehouden omdat hij te hard reed en te weinig afstand hield. Hij heeft een proces verbaal gekregen en moet verplicht een gedragscursus volgen bij het CBR, omdat hij al eens eerder een soortgelijke bekeuring heeft gekregen.

17.09

Drie mannen betrapt met gestolen fiets

Gisteravond heeft de politie drie mannen aangehouden terwijl ze in Zevenbergen een zwarte damesfiets aan het stelen waren. Ze werden gespot door een opvallende getuige. Het gaat om een 31-jarige, een 26-jarige en een 42-jarige man. Alle drie zonder vaste woonplaats.

De getuige zag hoe het drietal de fiets meenam uit de fietsenstalling van het station. De persoon belde de politie, die vervolgens de mannen met de afgesloten fiets aan het werk zag. Ze namen de fiets in beslag en hielden de mannen aan. De eigenaar van de fiets wordt nog gezocht.

17.04

Man aangehouden in Casteren

In Casteren is een 63-jarige man aangehouden. Mogelijk heeft hij iets te maken met de chemicaliën die in een opslaglocatie werden gevonden, waar drugs mee kunnen worden gemaakt. Meer informatie over hem is nog niet bekend.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen is nog druk bezig met het onderzoek, wat waarschijnlijk nog even duurt. De locatie wordt vannacht bewaakt, morgen gaat de LFO verder.

16.35

Politie valt bij Hans Teeuwen binnen

Na een grappig bedoelt filmpje van cabaretier Hans Teeuwen uit Budel zijn zes agenten zijn huis binnengevallen. In het filmpje op Instagram deed Teeuwen burgemeester Femke Halsema na terwijl er een pistool op tafel lag. Dit was aanleiding voor de politie om het waarschijnlijk nepwapen in beslag te nemen. De hele inval werd door de partner van Teeuwen gefilmd en gedeeld op Instagram.

16.08

Veel file door ongeluk op Kennedylaan

Op de John F Kennedylaan in Eindhoven staat er veel file door een ongeluk tussen twee auto's. Daarbij zijn de inzittenden licht gewond geraakt, maar hoefde er niemand naar het ziekenhuis. De brandweer, politie, ambulance en Rijkswaterstaat zijn aanwezig.

Er zijn twee rijstroken dicht, wat zorgt voor een flinke vertraging. Als je naar het centrum van Eindhoven wil, kun je rekenen op een dik halfuur file. Allebei de auto's zijn mee met een berger.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
14.00

Explosief uit achtertuin gehaald

Bewoners in Geertruidenberg kwamen tijdens het opnieuw aanleggen van hun tuin uit bij een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. De politie kwam naar het huis en stelde samen met de Explosieven Opruimingsdienst vast dat het om een brisantgranaat ging. Het explosief is tot ontploffing gebracht op de aangewezen plek daarvoor van de gemeente Drimmelen.

De granaat (Foto: Wijkagenten Drimmelen).
De granaat (Foto: Wijkagenten Drimmelen).
Wachten op privacy instellingen...
13.25

Schade groot na ongeval

Een vrouw heeft op de Ringbaan Zuid in Tilburg een flinke smak gemaakt. Ze raakte van de weg en botste met de voorkant van haar auto op een boom. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan haar auto was groot. De omgeving van het ongeval was bezaaid met brokstukken. De Ringbaan Zuid is afgesloten richting de Broekhovenseweg.

12.30

Chemicaliën gevonden, politie denkt aan drugsstoffen

Bij een controle aan de Hoogeind in Casteren van gemeente Bladel zijn er spullen gevonden die worden gebruikt bij het maken van drugs. Het gaat onder meer om chemicaliën in vaten, ketels en hydraulische persen. De gemeente deed de controle samen met onder meer de politie en kwam uit bij de spullen. Het gaat volgens de politie om een opslaglocatie.

De spullen stonden een loods (Foto: SQ Vision/Rico Vogels).
De spullen stonden een loods (Foto: SQ Vision/Rico Vogels).
11.00

Politie deelt foto van vrouw

De politie weet na enkele weken onderzoek nog altijd niet wie ze is: de vrouw die op 21 februari dood werd gevonden in een flatwoning aan de Hoogheem in Boxtel. Er is nu een foto van haar verspreid in de hoop dat mensen haar herkennen. Zodat de politie vervolgens contact kan leggen met nabestaanden van de vrouw.

De foto die de politie deelde van de vrouw (Foto: www.politie.nl).
De foto die de politie deelde van de vrouw (Foto: www.politie.nl).
10.40

Politie zoekt bende achter berovingen vluchtelingen

Twee vluchtelingen zijn in Roosendaal beroofd door dezelfde groep criminelen, denkt de politie. Ze werden op 5 december en 16 januari op de Burgemeester Schoonheijtstraat beroofd nadat ze via internet in contact komen met iemand die ze aanbiedt om ze naar Engeland te smokkelen. Het geld voor de overtocht wordt de slachtoffers van 45 uit Irak en een 25-jarige man uit Marokko in die straat uit hun handen gerukt. De politie heeft beelden van een man online gezet die een van de vluchtelingen beroofde. Bureau Brabant besteedde eerder aandacht aan de zaak.

08.45

Fouten met tabak en gokautomaten

Drie bedrijven aan de Antwerpestraatwegweg in Bergen op Zoom houden zich niet aan regels rondom tabak en kansspelautomaten. Dat blijkt uit een controle van de gemeente Bergen op Zoom samen met andere overheidsinstanties. Er zijn onder meer overtredingen vastgesteld van de Wet op kansspelen en de Algemene Plaatselijke Verordening.

Zo was er geen leidinggevende aanwezig terwijl dat wel moest, ontbraken vergunningen voor gokautomaten en lag er tabak waar geen accijns over was betaald. Ook is er in de zaken gerookt. De controle werd opgezet omdat er meldingen van overlast binnenkwamen. Het is niet duidelijk welke sancties de bedrijven boven het hoofd hangt.

06.36

Twee winkeldieven lopen tegen de lamp

Een winkeldief heeft het de politie van Markdal in Breda wel heel makkelijk gemaakt. Aanvankelijk kwamen agenten op een melding van een winkeldiefstal af. "Terwijl we hier waren, had iemand anders het heldere idee om ook iets te stelen. Kortom, twee keer winkeldiefstal", laten de agenten van Markdal op Instagram weten.

Eén van de twee winkeldieven werd door de politie meegenomen. Volgens de agenten vond de man het 'onzin' dat hij werd opgepakt, 'want het ging maar om een klein bedrag'. "Deze mening delen wij, helaas voor meneer, niet", besluit de politie het bericht.

06.16

Schoorsteenbrand blijkt warme douche

Een goedbedoelde actie van buurtbewoners in Den Bosch heeft gisteravond voor een hoop consternatie gezorgd. Ze zagen in hun wijk dat een schoorsteen in brand stond, dus belden ze de hulpdiensten. De brandweer rukte uit met onder meer een hoogwerker.

Eenmaal aangekomen bleek de vork iets anders in de steel te zitten: de bewoners van het huis waar de zogenaamde schoorsteenbrand woedde, hadden warm gedoucht, waardoor er stoom uit het huis kwam. De opvallende melding wordt door de wijkagenten van de politie Den Bosch-West gedeeld op Instagram.

De brandweer rukte uit voor een schoorsteenbrand, maar het bleek te gaan om een warme douche (foto: politie Den Bosch-West/Instagram/Info: Ricardo van Dincten).
De brandweer rukte uit voor een schoorsteenbrand, maar het bleek te gaan om een warme douche (foto: politie Den Bosch-West/Instagram/Info: Ricardo van Dincten).
05.45

Auto botst tegen huis tijdens achtervolging

Een auto is afgelopen nacht tegen een huis gebotst tijdens een achtervolging in Sprundel. De auto kwam tot stilstand tegen de gevel van het huis aan de Sint Janstraat. De bestuurder bleek munitie, vuurwapens in zijn auto te hebben. Ook waren de auto en de kentekenplaten gestolen. De schade aan het huis is groot. Kort voordat de auto tegen de gevel botste, reed de bestuurder een paar paaltjes uit de grond gereden. De bestuurder is opgepakt. Het is nog onduidelijk waarom de politie de auto achtervolgde.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
19.40

Schoorsteenbrand, bewoners veilig

De brandweerkorpsen van Helmond en Someren zijn gisteravond rond kwart voor zeven opgeroepen voor een schoorsteenbrand in een boerderij in Someren. De brandweer moest het vuur vanuit een hoogwerker bestrijden en kon niet voorkomen dat de bijna antieke woning aan de Kraaiendijk helemaal in de rook kwam te staan.

De bewoners waren thuis toen de brand ontstond, maar ze wisten hun huis op tijd te verlaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.