Video

Geluksvogels mogen al voorproeven van het prijswinnende ijs van Gijs

15 maart om 12:00 • Aangepast 22 maart om 02:03
nl
Gijs Kennis uit Duizel probeert het al jaren, maar afgelopen maandag is het hem echt gelukt: het binnenslepen van de Gouden IJscreatie. De prijs is een van de belangrijkste in de ambachtelijke ijsbranche. Vanaf volgende week komt de creatie van Gijs op de kaart in zijn ijssalons in Eersel en Bladel. Donderdag kon een groep geluksvogels alvast voorproeven.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Skip (10) en Kes (11) zijn donderdag onder de gelukkigen die het ijs al mogen proeven. Als de goedgevulde lepel met ijs en fruit eenmaal hun monden heeft bereikt en ze een paar keer gekauwd hebben, volgt hun oordeel. "Goddelijk", vindt Skip. "Magie", zegt Kes.

"Deze prijs is iets wat we als familiebedrijf al lang wilden."

Deze reacties zijn precies waar ijscoman Gijs op hoopte. Maandag kreeg hij ook al complimenten voor zijn creatie op de jaarlijkse vakwedstrijd van ijsmakers. Hij won met zijn gerecht 'Impeerium' de prijs voor Gouden IJscreatie. Zijn topcreatie is opgebouwd uit onder meer:

  • perendemi-ijs,
  • pecannootcrunch,
  • karamelsaus,
  • witte chocoladeparfait.

"Ik ben heel erg blij", glundert Gijs donderdag in zijn ijssalon. In zijn handen heeft hij de grote winnaarsbokaal. "We hebben hier zeker zeven maanden naartoe gewerkt. Deze prijs is iets wat we als familiebedrijf al lang wilden."

"IJssalon van het Jaar worden zou ultieme bekroning zijn."

Met het winnen van de prijs is het bedrijf van Gijs automatisch genomineerd voor de competitie voor de IJssalon van het Jaar. Samen met vijf andere ijssalons strijdt zijn bedrijf nu om die titel. Begin juni wordt bekendgemaakt wie er heeft gewonnen. "Voor ons is dat een doel op zich", vertelt Gijs. "Het zou de ultieme bekroning zijn op ons werk."

Vanaf volgende week zaterdag kunnen bezoekers van de ijssalons van Gijs genieten van het prijswinnende gerecht. De bevindingen van de mensen die donderdag al mochten proeven, beloven veel goeds. "Al die smaken bij elkaar, heerlijk", klinkt het meer dan eens op het terras in Eersel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!