PSV wil tegen FC Twente kater wegspoelen: 'We horen gewoon te winnen'

15 maart om 17:02 • Aangepast 27 maart om 02:04
nl
Vier dagen na de uitschakeling in de Champions League moet de focus van PSV weer op de competitie. Daar koerst de Eindhovense club af op de titel. Zondagavond is FC Twente de tegenstander. En dus is het zaak voor PSV om de wonden te likken en weer door te gaan. “Je hebt de verantwoordelijkheid om snel weer te focussen op FC Twente.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Peter Bosz heeft het cupduel met Borussia Dortmund nog wel teruggekeken. Het intrigeerde de trainer dat PSV zo slecht begon aan de wedstrijd en binnen drie minuten al op achterstand stond. “Ik heb het zelf als voetballer ook wel eens meegemaakt. Het lijkt iets ongrijpbaars, al heb ik aangegeven dat mijn tactiek niet klopte.”

Toch schrok hij van wat hij zag van zijn ploeg en noemt hij het spel van het eerste halfuur ‘onherkenbaar’. Tijd om lang te treuren is er niet. Sterker nog: er lonkt een kampioenschap voor PSV. Maar eerst is er zondag de topper tegen nummer drie FC Twente.

“Je hebt de verantwoordelijkheid om snel weer te focussen op FC Twente. Dat hoort ook bij topsport. Natuurlijk is de teleurstelling groot na woensdag, maar de wedstrijd tegen Dortmund mag geen excuus zijn zondag.”

"Met alle respect voor FC Twente, maar we horen thuis van ze te winnen."

De trainer is dan ook niet bang dat de teleurstelling een effect heeft op de wedstrijd. “Toen we met 4-0 verloren van Arsenal speelden we daarna ook een goede wedstrijd bij Almere City. We willen kampioen worden en dan telt zondag alleen de winst.”

“Met alle respect voor FC Twente. Ze staan terecht derde, maar wel op zestien punten achterstand. Daar horen wij thuis van te winnen”, vervolgt Bosz zijn verhaal.

Het lijkt erop dat PSV in ieder geval ongeschonden uit de strijd is gekomen en dat Bosz zondag een beroep kan doen op dezelfde spelers als in Dortmund. Alleen Ismael Saibari en Noa Lang zullen er niet bij zijn.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Na de nederlaag tegen Borussia Dortmund gaf Peter Bosz aan dat hij een fout had gemaakt.

PSV verloor met 2-0 in Dortmund waardoor ze uitgeschakeld zijn in de Champions League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!