Goudhaantje Pepi is de held bij PSV: ‘Op dit soort momenten wacht je’

18 maart om 07:00 • Aangepast 27 maart om 02:05
nl
Met bijna de laatste trap van de wedstrijd bezorgde Ricardo Pepi PSV zondagavond de drie punten tegen FC Twente. De spits moet het dit seizoen vooral doen met korte invalbeurten, maar hij weet daarin toch vaak te scoren. Na de wedstrijd nam de spits de tijd om terug te blikken op zijn heldenrol. Verder waren ze bij PSV vooral opgelucht, want de wedstrijd had ook anders kunnen lopen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het was de tweede keer dit seizoen dat Ricardo Pepi zijn ploeg in de blessuretijd naar de winst schoot. In november kopte hij PSV hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde in de Champions League. Zondagavond was zijn treffer goed voor drie punten tegen FC Twente.

“Dit zijn de momenten waar ik dit seizoen op wacht”, vertelde de Amerikaan. “Ik word ingebracht om te scoren en het team te helpen. Dat is vandaag gelukt. Het voelt uiteraard geweldig om zo’n belangrijke goal te maken.”

"Pepi begrijpt waarom hij tweede spits is, maar hij begint het wel moeilijk te vinden."

De aanvaller moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten. Luuk de Jong is zijn grootste concurrent en de spits heeft misschien wel zijn beste seizoen ooit. Toch is Pepi vaak goud waard als invaller. Hij maakt elke 51 minuten in de Eredivisie een doelpunt en is zo regelmatig belangrijk voor PSV.

Volgens zijn trainer begint Pepi zijn rol als reserve wel steeds moeilijker te vinden. “Hij heeft vaak in een gesprek aangegeven dat hij begrijpt dat hij onze tweede spits is. Maar je merkt toch aan hem dat hij het steeds moeilijker gaat vinden. Maar hij heeft grote stappen gemaakt en hij is een echte Amerikaan: hij wil altijd het team helpen.”

"Ik denk dat Boadu weinig fout doet bij die afgekeurde goal."

Over zijn goudhaantje was Peter Bosz tevreden, maar dat kon hij niet zeggen over de rest van zijn ploeg. “We begonnen nog redelijk maar daarna werd het echt een slechte wedstrijd. We hebben vaak met goed voetbal wedstrijden gewonnen, maar dat was vanavond niet het geval. We hadden deze wedstrijd ook kunnen verliezen.”

Daarbij doelde Bosz onder meer op de afgekeurde goal van Twente. Myron Boadu zou doelman Walter Benitez hebben gehinderd, maar op de beelden was te zien dat er weinig aan de hand was. “Ik kan mij voorstellen dat de trainer van FC Twente daar niet blij mee is. Ik denk persoonlijk ook dat Boadu weinig fout doet.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV won zondagavond in extremis van FC Twente

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!