Liveblog

112-nieuws: verwarde man uit flat gehaald • wielrenster gewond na ongeluk

20 maart om 12:41 • Aangepast 3 april om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.20

Geparkeerde vrachtwagens weggestuurd van snelweg

Wachten op privacy instellingen...
19.26

Arrestatieteam haalt verwarde man uit appartement

Op de Van Veldekestraat in Oss is vanmiddag een verwarde man uit zijn appartement gehaald door een arrestatieteam. Vanaf het dak had een klimteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) contact met de man.

De bewoner kwam met zijn handen omhoog uit zijn woning. Agenten gebruikten daarna hun taser waarna ze hem konden aanhouden. De man is volgens een 112-correspondent daarna geboeid en geblinddoekt in een politieauto afgevoerd. Volgens de politie krijgt hij inmiddels de zorg die hij nodig heeft.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.40

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser

Een fietser is vanmiddag aangereden en gewond geraakt op de Langstraat in Venhorst. De automobilist die het ongeluk veroorzaakte is even uitgestapt, maar ook vrij snel weer doorgereden. De fietser is naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist heeft geen gegevens achtergelaten.

18.03

Politie deelt beelden van spectaculaire achtervolging en ontvoering

De politie heeft vandaag spectaculaire beelden gedeeld van een doldwaze achtervolging met ontvoering. Dat gebeurde in augustus 2022. De verdachte werd uiteindelijk klemgereden op de snelweg bij Son. De man werd veroordeeld tot anderhalve maand cel en 240 uur werkstraf. Op de beelden is goed te zien hoe gevaarlijk en hard er is gereden tijdens de kilometerlange achtervolging.

Lees hier meer over de achtervolging:

17.30

Gewelddadige woningoverval op vakantiepark, één jaar cel geëist

Ze vielen een huis binnen, bedreigden de bewoner met een mes en dreigden zijn vingers af te snijden. Ook werd de man meerdere keren geslagen. Daarna gingen de dieven er vandoor met gestolen horloges, schoenen, kleding, flessen parfum en een Playstation. Voor deze gewelddadige woningoverval op een vakantiepark in Hooge Mierde, eist het Openbaar Ministerie nu een celstraf van een jaar.

Lees er hier meer over.

17.15

A58 is weer open

De A58 bij Oirschot is weer open, meldt de ANWB. De weg was vanaf vier uur vanmiddag dicht nadat drie auto's en een vrachtwagen op elkaar botsen bij een kettingbotsing. De file, die opliep tot een uur vertraging, lost langzaam op.

Hier lees je meer over de verkeersproblemen:

16.29

Drugs gevonden in huis Wijbosch

In Wijbosch zijn in een huis drugs en een nog niet verklaarbaar bedrag aan bankbiljetten in beslag genomen, meldt een wijkagent.

Wachten op privacy instellingen...
16.23

A58 deels dicht na ongeluk

Door een ongeluk is de snelweg A58 tussen Tilburg en Eindhoven dicht. Tussen Moergestel en Best staat een file van 5 kilometer. Er is een traumahelikopter onderweg die zo gaat landen, meldt de ANWB. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse, waaronder brandweer en de ambulance.

Verkeer kan omrijden via de Den Bosch over de A65 en de A2.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
14.40

Dode puppy's gevonden

Twee dode puppy's zijn gisteren gevonden in de Maas bij Den Bosch. Vissers hengelden de dieren op toen ze aan het vissen waren. Om de nek van de dieren zat een baksteen.

Hier lees je wat de dierenambulance over de lugubere vondst zegt

13.32

Ongeluk op A16

Op de snelweg A16 is bij knooppunt Zonzeel een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is dicht. Verkeer naar Breda krijgt daarom vanaf Rotterdam te maken met bijna een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.20

Wielrenster gewond na botsing

Een wielrenster en auto zijn vanmiddag tegen elkaar gebotst op de Langstraat in Venhorst. De auto is na het ongeluk doorgereden. De wielrenster is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
12.35

Kortsluiting in elektriciteitshuisje

De brandweer van Beek en Donk is aan het eind van de ochtend uitgerukt voor een kortsluiting in een elektriciteitshuisje aan de Bosscheweg. Door de kortsluiting hadden 57 huishoudens tijdelijk geen stroom. Medewerkers van Enexis hebben het euvel gerepareerd. Rond kwart voor twaalf was de storing voorbij.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
12.30

Auto vliegt in brand bij tankstation

Op de John F Kennedylaan in Eindhoven is rond halftwaalf een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde ter hoogte van het Esso tankstation. De brandweer was snel bij de brand om het vuur te blussen. De rook zorgde voor verkeershinder.

Het verkeer had last van de rook (Foto: SQ Vision)
Het verkeer had last van de rook (Foto: SQ Vision)
12.05

Drie mannen aangehouden voor oplichting

De politie heeft gisteravond in Tilburg drie mannen aangehouden voor oplichting. Een van hen belde gisteravond een ouder echtpaar en deed zich voor als bankmedewerker. Hij zei dat er iets niet goed was met hun rekening en dat een medewerker hun pinpas zou komen ophalen.

Het stel vertrouwde het niet en belde de politie. Toen de 21-jarige verdachte bij het huis aankwam om de pinpas op te halen, wachtten agenten hem op. De man sloeg op de vlucht. Een agent loste een waarschuwingsschot, maar de verdachte rende door. Hij stak een autoweg over, sprong over een sloot en verstopte zich op een bedrijventerrein. De politie vond hem uiteindelijk in een container.

Twee andere verdachten (22 en 36) werden diezelfde dag aangehouden. Ze worden ervan verdachte betrokken te zijn bij de oplichting.

09.39

Jerrycans gedumpt in bos

In het bos aan de Boslustweg in Bergen op Zoom zijn tientallen jerrycans en afvalzakken gedumpt. De vaten zouden zo goed als leeg zijn. Het gaat mogelijk om drugsafval, dat wordt nog verder onderzocht. De gemeente gaat het afval opruimen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
08.30

Kogelgaten bij huis in Eindhoven

Bij een huis aan de Oostendelaan in Eindhoven heeft de bewoner vannacht drie kogelgaten ontdekt. De politie onderzoekt wat er is gebeurd.

Buurtbewoners hoorden knallen, hier lees je er meer over

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.44

Matras vat vlam in verzoringshuis

In verzorgingshuis De Ruwaard in Oss is vanochtend brand uitgebroken. Het vuur woedde korte tijd op de derde verdieping. Een matras zou vlam hebben gevat, doordat een leeslampje erop was gevallen.

Het matras is onder de douche gezet en de brandweer had het vuur daarna snel onder controle. De bewoner van het appartement is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
23.00

Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

Een 19-jarige man op een bromfiets is gisteravond op de bon geslingerd voor te hard rijden. Dat gebeurde op de N65 bij Helvoirt. De man reed, na correctie, 73 km waar 40 km is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen.

20.58

Politie zoekt met helikopter naar vermiste man

De vermiste man in Vught is weer terecht. Dat meldt de politie afgelopen nacht. De 84-jarige man was sinds gisteravond vermist. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet.

18.47

Bekeuringen voor telefoongebruik

Gisteren was de verkeerspolitie met een touringcar en onopvallende dienstauto's weer aan het controleren op telefoongebruikers in het verkeer. 88 bestuurders kregen daarom een bon. 49 anderen werden bekeurd voor andere overtredingen.

18.17

23 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Geldrop

In een garagebox in Geldrop heeft de politie gisteren 23,5 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Dat werd ontdekt tijdens een controle van vijftig garageboxen in de wijk Braakhuizen-Noord. Het vuurwerk is in beslag genomen en de politie doet nader onderzoek. Ook bleek er mogelijk sprake van een geval van uitkeringsfraude. Dat wordt verder onderzocht door de uitkeringsinstanties.

Criminelen maken graag gebruik van opslaglocaties om zo spullen redelijk anoniem te kunnen stallen. Dit maakt verhuurders van deze locaties kwetsbaar. Als het vermoeden bestaat dat een eigenaar zich niet aan de regels houdt, kan de gemeente besluiten om te gaan controleren. Eind vorig jaar werden er ook al controles gedaan in de garageboxen.

foto: Gemeente Geldrop-Mierlo.
foto: Gemeente Geldrop-Mierlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!